Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lov na dvostruku krunu

Dinamo: Želimo i Kup, a ova momčad zaslužuje podršku s tribina

Nakon što je osigurao deveti uzastopni, te ukupno 16. naslov prvaka Hrvatske, Dinamo ima priliku slaviti i u Kupu, te tako po deveti put osvojiti dvostruku krunu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prva utakmica finala Kupa između Dinama i Rijeke igra se u srijedu u 18 sati na stadionu Maksimir, a uzvrat je 13. svibnja na Kantridi. 'Modri' su u istoj sezoni slavili u prvenstvu i u Kupu 1996, 1997, 1998, 2007, 2008, 2009, 2011 i 2012. godine.

Na Maksimir stiže 3.000 Riječana: 'Naši navijači su energija!'

"Željno očekujemo finale Kupa jer želimo sezonu završiti pobjednički. U igri je trofej kojeg želimo osvojiti. Respektiramo Rijeku, imaju dobru momčad i atmosferu, ali vjerujem u svoju momčad, kvalitetu i dobru formu te ćemo dati sve od sebe da utakmicu riješimo na najbolji mogući način. Naravno, Kup je uvijek posebno natjecanje i ovo je tek prvo poluvrijeme," kazao je trener Dinama Zoran Mamić.

Zanimljivo, Rijeku će u Zagrebu bodriti oko 3.000 navijača, pa bi se moglo dogoditi da gosti imaju veću podršku s tribina.

"Bilo bi normalno da stadion bude pun. Mogu poručiti da je ova ekipa zaslužila podršku i nadam se da ćemo imati podršku navijača u borbi za još jedan trofej," dodao je trener 'modrih'.

Podršku navijača poželio je i Jerko Leko.

"Igramo jako dobro, u posljednje vrijeme i efikasno pa mislim da zaslužujemo više gledatelja na stadionu. Svima bi nam puno značilo vidjeti pune tribine. Čeka nas važna utakmica, Rijeka je dobra momčad, ali mi smo bolji i želimo uz podršku navijača što više toga riješiti u prvoj utakmici," kazao je Leko.

Dinamo je nedavnom ligaškom ogledu deklasirao Rijeku 4-0, no u Maksimiru smatraju kako Rijeka neće u kupu zaigrati tako otvoreno.

"U prvenstvu nas je Rijeka pokušala napasti, ali sada sigurno neće tako igrati. Posebno jer se igraju dvije utakmice, a uzvrat je na Kantridi," dodao je Domagoj Antolić.

Protiv Rijeke će predzadnju utakmicu na Maksimiru za Dinamo igrati Alen Halilović koji potom seli u Barcelonu.

"Još mi je sve to nestvarno i ne želim razmišljati o ničemu nego o posljednje četiri utakmice sezone. Ove sezone smo osvojili prvenstvo i Superkup tako da imam sve trofeje s Dinamom osim Kupa koji mi fali. Bilo bi krasno kada bih upotpunio riznicu, a znam da imamo dovoljno kvalitete osvojiti duplu krunu," smatra Halilović.

Prva utakmica finala Kupa između Dinama i Rijeke ima humanitarni karakter. Naime, dio prihoda ide navijaču Dinama Mariju Kostanjevcu koji boluje od limfoblastične leukemije, a svi navijači se mogu priključiti humanitarnoj akciji slanjem SMS-a sadržaja "Nema predaje" na broj 647 647.

Dinamo će to biti 16. nastupu u finalu, a do sada je slavio 12 puta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider