Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Invazija Armade

Na Maksimir stiže 3.000 Riječana: 'Naši navijači su energija!'

Matjaž Kek smatra kako su 'modri favoriti, a plasman u finale je nagrada za sve njegove igrače'.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči prvog susreta finala Hrvatskog nogometnog kupa između Dinama i Rijeke koji je na rasporedu u srijedu u 18 sati na stadionu Maksimir, trener Rijeke Matjaž Kek smatra kako su 'modri favoriti, a plasman u finale je nagrada za sve njegove igrače'.

Dinamo: Želimo i Kup, a ova momčad zaslužuje podršku s tribina

"Sezona ne može biti loša ako se na njenom kraju boriš za trofej, a finale se igra zato da bi se pobijedilo. Svjesni smo činjenice da nismo dobro izgledali, da Dinamo sjajno izgleda u posljednje vrijeme i da imaju dobru atmosferu u svlačionici. Oni su definitivno favoriti," kazao je Kek, ali i nastavio: "Velika je privilegija za igrače, za nas uz igralište, ali prije svega za navijače, igrati finale Kupa. To je nagrada svima njima."

Prema najavama Rijeku će u Zagrebu bodriti više od 3.000 navijača što je oduševilo Keka.

"Naši navijači su energija, to je nešto što treba poštovati. No, to se mora i zaslužiti. Ne dolaze navijači gledati naše dresove, oni prepoznaju jedan pošten odnos prema radu. Ja sam presretan kad Rijeka može dići na noge nekoliko tisuća navijača da krenu na put i dođu nas bodriti u Zagreb. To je veliki privilegij, ali i velika obveza. I moja poruka igračima je - dajte na igralištu samo ono što znate i što možete i što ste već puno puta pokazali. Onda ćemo podvući crtu.

Na konferenciji za novinare bio je i igrač Vedran Jugović.

"Naš cilj i želja je da dovedemo finale u situaciju da se sve odlučuje u uzvratu na Kantridi. Drago mi je da ćemo i Zagrebu imati brojnu podršku, tako da će ambijent biti odličan. Nama je to nagrada za sezonu koja je bila dobra. Sastat će se prva i druga momčad lige pa je ovo finale zasluženo," poručio je Jugović.

Rijeka je do sada dva puta slavila u Kupu - 2005. i 2006. godine, a još je jednom posrnula u finalu, 1994. je izgubila od Dinama. 'Modri' su u Zagrebu slavili 2-0, a u uzvratu je Rijeka pobijedila 1-0, no to nije bilo dovoljno. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider