Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sukob na kraju utakmice

Dinamo uljez na vlastitom stadionu: Kovač poslao znakovitu poruku!

Praćena snažnom potporom svojih mnogobrojnih navijača Rijeka je nadvladala strah od Maksimira…

„Život nije ono što je čovjek proživio, već ono čega se sjeća i kako se sjeća da bi ga ispričao“, poznata je uzrečica Gabriela Garcije Marqueza, nedavno preminulog majstora magičnog realizma i velikog ljubitelja nogometa. Čega ćemo se sjećati s prve utakmice finala hrvatskog Kupa? U nogometu se baš nije moglo uživati, malo je tu bilo poezije, dominiralo je „mučenje i nabijanje“ lopte. Pamtit će se pobjeda Rijeke, ali možda još više otužna slika Maksimira.

Mamić otkrio zašto je Rijeka pobijedila, Kek žali za ambijentom

FOTO Policija okružila i držala navijače na Istoku, ozlijeđen jedan redar!

FOTO, VIDEO Evo kako su Riječani od Maksimira napravili Kantridu!

Riječka fešta na Maksimiru: Kekovi momci šokirali Dinamo s devetoricom!

Dinamo uljez na vlastitom stadionu

Dinamo je i to dočekao. Nakon Torcide, Maksimir je osvojila i Armada. „Modri“ su se na svojem vlastitom stadionu osjećali kao uljezi. Nekoć nezamislivo, danas, čini se, sasvim normalno. Maksimirom je grmjelo „Rijeka, Rijeka“ kao da se igra na Kantridi a ne na stadionu Dinama. Dok su istok, sjever i zapad Maksimira zjapili prazni ili poluprazni, južna tribina bila je gotovo dupke puna.

Oko 3.000 – 3.500 pripadnika Armade, gotovo svi u bijelim dresovima, razvili su svoje transparente i zastave, nisu prestajali pjevati od prve do posljednje minute. Igrači Rijeke možda su u jednom trenutku pomislili da se igra na Kantridi, jer zapravo nije bilo veće razlike, navijanje male skupine BBB-a na sjevernoj i nešto veće na istočnoj tribini teško se probijalo pokraj poklika bučnih i mnogobrojnih gostujućih navijača. U takvoj atmosferi i s takvom podrškom momčad Matjaža Keka nije mogla a ni smjela zakazati.

Dinamo bez ideje

Rijeka je krenula puno čvršće i odlučnije nego na posljednjem gostovanju u Maksimiru kada je primila četiri gola u prvih dvadesetak minuta utakmice. Otvorila je utakmicu igrajući malo povučenije, ali daleko od toga da su Riječani parkirali dvokatni autobus pred svoja vrata. Kek je zgusnuo redove u sredini terena, no gosti su povlačili brzu kontru svaki put kada bi im se ukazala i najmanja pukotina u Dinamovoj obrani.

Ne sjećamo se kada je Dinamo posljednji put u dvobojima s hrvatskim momčadima izgledao bezidejnije nego u prvom dijelu utakmice. Krstanović je u 24. minuti sjajnim pokušajem loba s distance nagovijestio što bi se moglo dogoditi. Osjetila je to i Armada koja kao da je čekala da prođe tih kritičnih dvadesetak minuta pa da pokaže pripremljenu koreografiju.

Sukob Cvitanovića i Mancea

Armada je izvjesila transparent „Rijeko prolij se po nama“ i zagrmila poznate slogane zbog kojih je HNS najavio prekidanje utakmica.

Dinamo je napadao, ali nikako nije mogao kreirati neku ozbiljniju ofenzivnu akciju. Riječani su mamili zadnju liniju „modrih“ da izađe visoko, a kad bi oteli loptu, povukli bi munjevite kontre koje su spori Dinamovi stoperi teško pratili. Bilo je vidljivo da će prije ili kasnije proći zadnji pas gostiju za smrtonosan ubod. Nije se dugo čekalo. Jugović je odigrao za Tomečaka, a ovaj je probio Ježinu.

Osokoljena vodstvom svoje momčadi Armada je drugom dijelu još malo pojačala navijanje, a Dinamo nikako nije pronalazio rješenje za čvrsti dvostruki blok Rijeke. Najviše je zaiskrilo po završetku utakmice kada su se verbalno sukobili Igor Cvitanović i Ivan Mance. Pomoćni trener Dinama i pomoćnik sportskog direktora Rijeke malo su se porječkali, ali brzo su se primirili i prijateljski zaključili razmiricu.

Kad se podvuče crta, možda će netko reći da je Dinamo odigrao možda i najlošiju utakmicu proljetnog dijela sezone, međutim, nešto se, valjda, pita i suparnika. Prava je istina da je Dinamo igrao onoliko koliko mu je Rijeka dopustila, a nije mu dopustila previše.

Niko Kovač: Bit će iznenađenja na popisu za Brazil!

„Rijeka je više željela pobjedu“, kazao je nakon utakmice izbornik Niko Kovač koji je znakovito poručio: „Bit će iznenađenje na konačnom popisu za Brazil.“

Kovač nije rekao na koga točno misli, ali moguće je da je upisao u svoj notes neke igrače Rijeke.

Kako god, Rijeka je došla u Zagreb po aktivan rezultat, a otišla je s pobjedom koja joj ne jamči trofej ali u uzvratu je promeće u favorita. Za šest dana na Kantridi, vidjet ćemo može li Dinamo pružiti bolju partiju? S ovakvom igrom „modri“ zasigurno neće dobro proći.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider