Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rijeka šokirala Dinamo

Mamić otkrio zašto je Rijeka pobijedila, Kek žali za ambijentom

Nakon prve utakmice finala hrvatskog Kupa, pred novinare su izašli treneri Dinama i Rijeke – Zoran Mamić i Matjaž Kek…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Došli smo do prvog cilja, izborili smo aktivan rezultat (0:1) u jednoj teškoj utakmici. Mislim da je Dinamo tek sada opasan. Moramo se sa što manje emocija pripremiti za uzvrat, moramo opet igrati hrabro i odgovorno. Ovo je tek poluvrijeme, u Rijeci smo vodili 2:0 pa nismo pobijedili“, podsjetio je Matjaž Kek.

Dinamo uljez na vlastitom stadionu: Kovač poslao znakovitu poruku!

Zoran Mamić istako je u uvodu:

„Danas nismo bili dobri u onim elementima koji su naš forte. Rijeka nas je dobila našim oružjem, agresijom na sredini terena. Ja joj je na tome čestitam.“

Što se dogodilo Dinamu?

„Imamo neke probleme u momčadi o kojima neću govoriti. Nikada ne tražim alibije pa neću ni sada. Ne mogu vjerovati da Dinamo u dvije utakmice zaredom neće zabiti pogodak. U drugom poluvremenu, na Kantridi, bit ćemo puno opasniji“, nada se Mamić.

Koliko Keku dva crvena kartona remete pripremu za uzvrat?

„Puno, ali moramo naći snage i smirenosti. Siguran sam da nas čeka rasprodana Kantrida. Meni je najdraže zbog naših divnih navijača koji su nas u tako velikom broju došli bodriti u Zagreb. Šteta što nije bio dobar ambijent, da nije bilo 20.000 – 30.000 tisuća gledatelja“, kazao je Kek.

Jeste li mogli zabiti još koji pogodak u drugom dijelu?

„Imali smo neke šanse, imao ih je i Dinamo, ako smo korektni i pošteni. Puno toga je u glavama, nekim igračima je prvi put da igraju za trofej. Treba sve analizirati, pogledati pa ćemo biti pametniji“, rekao je trener Rijeke.

Mamić je za kraj zaključio:

„Mi uvijek idemo na pobjedu, gdje god igramo, pa ćemo tako igrati i u Rijeci. Pokušat ćemo zabiti više golova od domaćina, pobjeda od 2:1 ili 3:2 donosi nam trofej.“

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider