Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osveta Tomečaka

Riječka fešta na Maksimiru: Kekovi momci šokirali Dinamo s devetoricom!

Rijeka je u prvoj utakmici finala Kupa pobijedila Dinamo na Maksimiru s 1:0...

 Gol odluke 'svojima' je zabio Ivan Tomečak u 40. minuti, a Rijeka je izdržala sve do kraja i zasluženo pobijedila pred oko pet tisuća gledatelja na Maksimiru. Hrabro i čvrsto su se momci Matjaža Keka suprotstavili Dinamu, pa su igrači hrvatskog prvaka većim dijelim susreta bili nemoćni.

FOTO, VIDEO Evo kako su Riječani od Maksimira napravili Kantridu!

Najveću šansu za Modre propustio je Soudani u prvoj minuti sudačke nadoknade, a gosti su dvoboj završili s dva igrača manje, nakon isključenja Zlomislića (direktni crveni karton) i Leovca (drugi žuti karton).

Napokon je Rijeka kod Dinama izgledala kao ozbiljna momčad. Kek je na klupi ostavio Sharbinija i Kramarića, te krenuo s usamljenim Krstanovićem u vrhu napada, ali sustav s petoricom u sredini terena pokazao se punim pogotkom. U uvodnih 20 minuta domaćin nije napravio ništa, dok je u 25. minuti Krstanović zamalo postigao 'golčinu sezone'. Probao je iznenaditi Ježinu s otprilike 35 metara, no ovaj je reagirao fenomenalno i paradom odbio loptu u korner.

Ipak, u finišu prvog dijela vratar Dinama nije bio na razini. Tomečak je s desne strane ušao u kazneni prostor i potom 'probušio' Ježinu koji je jednostavno morao reagirati bolje. Gol Tomečaka, koji se na neki način 'osvetio' braći Mamić, razgalio je oko tri tisuće riječkih navijača. Strijelac se pak nije veselio nakon što je poentirao protiv bivšeg kluba.

Nastavak je donio ogromni posjed Dinama, ali previše su Modri griješili i krivo dodavali. U 60. minuti ostali su i bez ozlijeđenog Šimunića, kojeg je morao zamijeniti mladi Capan. Kek je brzo odgovorio Mujanovićem, nadajući se nekom kontranapdu…Zoran Mamić očajnički ubacuje Pavičića za Antolića, no pomaka nema.

U samoj završnici porasle su tenzije. Zlomislić je direktno isključen zbog prekršaja s leđa na Pavičiću, a u trećoj minuti sudačke nadoknade travnjak je zbog drugog žutog kartona morao napustiti i Leovac. Prije toga, Soudani je poslije ubačaja s lijeve strane s pet metara pucao nebu pod oblake za veliko slavlje Riječana usred Zagreba.

Prava fešta nas ipak, čini se, čeka idućeg utorka na Kantridi, jer Rijeci se smiješi treće Rabuzinovo sunce, kao kruna možda i najbolje sezone u (novijoj) klupskoj povijesti…

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider