Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva će biti taktika?

Hoće li Kek posuditi 'Mourinhov autobus' za finale Kupa?

Na Maksimiru je od 18 sati na rasporedu prva utakmica finala Hrvatskog kupa između Dinama i Rijeke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo i Rijeka odigrat će 'prvo poluvrijeme' finala Kupa. Modri se nakon devetog naslova u nizu nadaju i ukupno devetoj duploj kruni, dok Riječani žele okruniti odličnu sezonu u Europi i (nešto manje) prvenstvu trećim Rabuzinovim suncem.

Na Maksimir stiže 3.000 Riječana: 'Naši navijači su energija!'

Dinamo: Želimo i Kup, a ova momčad zaslužuje podršku s tribina

Prva i druga momčad HNL-a odigrat će svoje posljednje međusobne bitke u sezoni u kojoj su mnogi prognozirali kako će Rijeka više zaprijetiti Modrima u prvenstvu. S obzirom na ulaganja u momčad, Rijeka se čak i predugo borila s Hajdukom za poziciju broj 2. Mlada momčad Hajduka pala je tek u završnici prvenstva, a na površinu je isplivala veća igračka kvaliteta momčadi s Kantride.

Matjaž Kek trebao bi Zoranu Mamiću suprotstaviti 'radnu' momčad. To je inače i Kekova filozofija, a s obzirom da se još mora igrati uzvrat na Kantridi, Kek će na Maksimiru vjerojatno 'parkirati Mourinhov autobus'. Upravo je tako igrao u prvom dijelu sezone kod Dinama kada je primio tek jedan gol za razliku od nedavnog susreta u kojem su primili na Maksimiru čak četiri u pola sata.

Kek sprema bunker, a Armada invaziju

Rijeka u četiri utakmice niti jednom ove sezone nije pobijedila Modre. Dva remija na doma i dva poraza u gostima. Teško je očekivati da će Riječani slaviti baš sada, ali čvrstom igrom, naročito u prekidima, mogu izboriti aktivan rezultat koji bi Kantridu učinio 'paklom' za prvaka.

Veliku će snagu igrači Rijeke imati u Armadi. Oko tri tisuće navijača stiže s Kvarnera i mogli bi, baš poput Hajduka posljednjih godina, imati i veću podršku na Maksimiru od domaćina. Žalosna je to činjenica za Dinamo, ali to je neka druga priča i najveći problem kluba s Maksimira.

Mamić, osim teže ozlijeđenih igrača (Taravel, Fernandes, Pamić, Addy), ima problema s ozljedom Arijana Ademija. Najviše se uzda u prvog strijelca lige Duju Čopa, kao i Soudanija koji je postigao hat-trick u posljednjoj prvenstvenoj utakmici. Od Marcela Brozovića također se puno očekuje i trebao bi pokazati zašto ga mnogi guraju među putnike za Brazil.

Riječki napad trebao bi predvoditi bivši dinamovac Ivan Krstanović, dok bi, također bivši igrač Dinama, Andrej Kramarić, trebao ostati na klupi. A tamo bi zbog Kekove taktike mogao završiti i Anas Sharbini. Jako će nedostajati prvi stoperski par Knežević i Marić, a možda najveći hendikep za Riječane je ozljeda Mate Maleša.

Utakmica počinje u 18 sati, Dinamo je favorit, a što se događa na Maksimiru pratite na našem portalu...

Vjerojatni sastavi:

Dinamo: Ježina – Pinto, Šimunović, Šimunić, Pivarić – Ademi, Brozović, Antolić – Halilović, Soudani, Čop

Rijeka: Vargić – Tomečak, Mitrović, Lešković, Leovac – Močinić, Brezovec, Moises, Kvržić, Jugović - Krstanović

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider