Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Treća pobjeda u nizu

Dinamo svladao Šahtarovog rivala: Proradio i Fatos Beqiraj!

Dinamo je upisao i treću uzastopnu pobjedu na pripremama u Turskoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su prije dva dana s 4:0 razbili Volyn, Modri su ponovo bili bolji od Ukrajinaca. Ovoga puta s 1:0 svladali su Metalurg Donjeck, inače šestoplasiranu momčad tamošnjeg prvenstva.

Kombinirana postava Krune Jurčića dominirala je u prvom dijelu, no nije uspjela stići do prednosti. Početkom nastavka igrači Metalurga zapucali su dvije lijepe šanse, što na kraju golom u 85. minuti kažnjava Fatos Beqiraj. Nakon što su Čop, Rukavina i Krstanović zabili Volynu, proradio je eto i crnogorski napadač.

„Igrači koji su igrali u prvom poluvremenu pokazali su da mogu dosta kvalitetno držati ritam i kontrolirati utakmicu. Definitivno su odgovorili zahtjevima koje smo stavili pred njih. Stvorili smo nekoliko dobrih situacija, iako treba priznati da su i oni u dva navrata bili opasni pred našim golom. Zadovoljan sam, lijepo je pobijediti, ali najvažnije je da igramo onako kako treniramo. Naša igra je odraz treninga na kojima inzistiramo na brzoj reakciji nakon izgubljene lopte, te mirnoj igri kada imamo posjed“, kazao je trener Jurčić.

Dinamu je ovo već treća uzastopna pobjeda u Turskoj (Dynamo Dresden 2:0, Volyn 4:0). Podsjećamo, hrvatski prvak startao je neuvjerljivo, izgubivši 0:1 od njemačkog drugoligaša Münchena 1860. Sljedeća provjera Zagrepčana je u četvrtak protiv korejskog Pohang Stellersa.

Sastav Dinama:

Mitrović (od 61. Kelava)- Tomečak (od 61. Vrsaljko), Jedvaj (od 61. Šimunović), Čalušić, Pivarić (od 61. Šimunić) - Leko (od 61. Ademi) - Brodić (od 31. Halilović), Pamić (od 61. Brozović), Husejinović (od 61. Kovačić), Rukavina (od 61. Čop) - Krstanović (od 61. Beqiraj).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider