Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mladi i poletni

Bilić hvali Tudorov Hajduk: Dugo nije bio ovako blizu prvom mjestu!

Slaven Bilić i Igor Tudor održali su press-konferenciju uoči prijateljske utakmice Hajduka i Besiktasa u Splitu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Besiktas je u Split stigao bez deset reprezentativaca, ali Slaven Bilić ističe da njegova momčad ima širok kadar i da se to neće osjetiti u njihovoj igri.

>> NEMA PRODAJE: Hajduk ostaje klub navijača!

>> Hajduk ipak izbjegao kaznu HNS-a

„Bit će to prijateljski ogled, ali i ja i Tudor želimo ga koliko god je to moguće približiti natjecateljskoj utakmici“, kaže trener Besiktasa te dodaje kako prati zbivanja u HNL-u.
„Zadovoljan sam Hajdukom. Dugo nije bio ovako blizu prvom mjestu, sjajno što postoje četiri kluba koja su jako blizu jedan drugome. Hajduk je mlad i poletan i jako dobro vođen“, komplimentirao je Bilić Tudoru.

Bilić odlično gura s Besiktasom u turskom prvenstvu. Trenutačno je drugi iza Fenerbahcea sa samo jednim bodom zaostatka.
Fenerbahce i Galatasaray su moćni, ali nama za sada ide dobro i ja sam jako zadovoljan kadrom kojim raspolažem. Uz malu dozu sportske sreće možemo dogurati jako daleko.“
Bilić se na početku sezone dobro nosi s golemim pritiskom koji dolazi s trenerskom poziciji na klupi kluba kao što je Besiktas.
„Besiktas je veliki klub. Neki kažu da ima 15, drugi 18 milijuna navijača. To se osjeća na svakom koraku. Ali, nema ništa bolje od pozitivnog pritiska, to mi se u Turskoj sviđa.“

Bilić je rekao i nekoliko riječi o trenutačnoj situaciji u Hajduku, ali nije htio komentirati pitanje prodaje kluba.
„Jasno je da se Hajduk mora krpati, teško da može zadržati dobre igrače nekoliko godina. Također je teško prekopirati modele iz Turske ili Rusije, gdje se godinama već jako puno ulaže u nogomet. Što se tiče prodaje kluba, to je na većinskom vlasniku. Mogu se samo nadati da će konačna odluka biti najbolja za Hajduk.“

 Bilić se osvrnuo i na predstojeću kvalifikacijsku utakmicu Hrvatske i Belgije.
„Ta utakmica može puno toga promijeniti. Ako Belgija izgubi u Zagrebu, u posljednju utakmicu ući će se mnogo nervoze, a tada je sve moguće.“

Bilić je istakao kako hrvatsku momčad danas promatra samo kao navijač.

„Imamo dobru momčad i može do pobjede protiv Belgije, ali moram reći da su oni ipak favoriti. Nitko nam ne može oduzeti pravo da sanjamo kako ćemo na kraju biti prvi. Ako ipak budemo otišli u doigravanje, vjerujemo da ćemo otići u Brazil. Hrvatski nogometaši uvijek su bili najbolji kada je bilo najpotrebnije.“

Igor Tudor istaknuo je da želi pobijediti bez obzira što se radi o prijateljskoj utakmici te kako mu je drago što je Bilić uspješan.
„Bilićeva karijera je svima nama mladima pokazatelj kako trajati na visokoj razini“, poručio je Tudor.

Kapetan Hajduka Mario Maloča prokomentirao je mogućnost njegova prelaska u redove Besiktasa.
„O tome sam čuo iz novina, ali nije bilo ničeg ozbiljnog i konkretnog“, kazao je Maloča, a Tudor se ubacio:
„Postoje primjeri gdje su se neki igrači prodali nakon prijateljskih utakmica, primjerice Ronaldo u Manchester United.“

Tudor je prokomentirao situaciju oko Marija Pašalića:
„Riječ je o nesporazumu. Svih deset igrača Hajduka pozvano je u razne selekcije i svi su se odazvali, tako da po tom pitanju nema nikakvih problema“, zaključio je Tudor.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider