Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I uspio ga razbuditi

'Anas je čudan, s njim treba kao s djetetom, pa sam mu pričao bajke'

Prvo ime Hajdukovog trijumfalnog pohoda u Kranjčevićevoj bio je Anas Sharbini...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ali, njega nema, Balakov mu je za dva gola i dvije asistencije dao slobodan dan i Sharbini je odmah iz Zagreba pohitao prema svom Grobniku. A Drago Gabrić bio je drugi junak pobjede. Dečko, koji je u svibnju, nakon saobraćajne nesreće bio u komi, zabio je svoj prvi gol za Hajduk. Nije želio slaviti pogodak.

>> Na krilima sjajnog Anasa Hajduk slavio u Zagrebu: Četiri laka komada!

>> Je li to za poziv u reprezentaciju: 'Anas je odigrao fenomenalno!'

"Nisam želio slaviti gol. To je moja privatna stvar, ukoliko do kraja sezone postignem još koji gol neću ga slaviti. Tajanstven sam, neka to ostane moja tajna, gol sam proslavio u sebi", rekao je Gabrić.

Trenutak kada je lopta odsjela u mreži pamtit će cijeli život.

"Tri gola su mi bila u topu, onaj za Ankargucu protiv Trabzonspora, pa za Hajduk protiv Dinama, za Hrvatsku protiv Walesa. Ali, ova je definitivno najdraži, u njega su stale sve emocije u ovih devet mjeseci, jednostavno, pao mi je kamen sa srca", kazao je Gabrić. Usporedba dva Gabrića, onog Drage prije nesreće i ovog Drage.

"Ovaj Drago vraća se na prijašnjeg Dragu. Svaki mjesec osjećam se sve bolje i bolje, sada mi je najvažnije da sam prošao pripreme, dobio samopouzdanje. Najbitnije mi je bilo to samopouzdanje. Osjećao sam se dobro posljednjih mjeseci, nedostajao mi je gol, asistencija, da nešto napravim i to se sada dogodilo", kaže Gabrić, koji se sada okreće gradskom derbiju protiv Splita.

"Zaboravimo ovo što prije, sada je lijepo, ali idemo se mi okrenuti prema Splitu. Ne samo što je to gradski derbi, Split želi našu drugu poziciju, bit će željni dokazivanja. Nadam se da ćemo im pokazati tko je bolji", zaključio je Gabrić.

A iskusni Mato Neretljak pohvalio je Anasa Shrabinija s kojim je kroz tjedan imao posebne razgovore.

"Najvažnije mi je što je Anas napokon proigrao. Nije pružao ono što se od njega očekuje, ali sada se pokazao u pravom svjetlu, nadam se da će tako i nastaviti. S njim treba razgovarati kao s malim djetetom, čudan momak, ali velikog potencijala. Pričao sam mu bajke, ne znam kako sve to shvaća, ali protiv Zagreba je shvatio dobro i neka tako nastavi", kazao je Neretljak.

Kao pravi profesionalac ljut je zbog dva primljena pogotka.

"Opet smo izgubili loptu tamo gdje je nismo morali izgubiti, tako je pao prvi gol. A drugi smo primili zbog neozbiljnosti", kaže Neretljak.

Sada mlađe igrače treba spustiti na zemlju. Jer, obično nakon dobrih predstava mladi igrači visoko polete, pa tresnu o pod.

"Nisam im ni mama, ni tata, ali pričat ću s njima. Obično nakon dobre partije dođe banana, ide se dolje. Moramo dobiti Split, prvi put ću igrati taj gradski derbi", zaključio je Neretljak. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati