Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Zvijer' od dva i pol metra

VIDEO Ovo morate dobro pogledati: Brončani Ronaldo izazvao pomutnju!

Nakon novog trofeja s Real Madridom u Marakešu, Cristiano Ronaldo uputio se odmah na rodnu Madeiru…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Funchalu, glavnom gradu autonomne pokrajine Madeire, Ronaldu je uručen „Orden rada“ te je njemu u čast otkriven brončana skulptura u karakterističnom Portugalčevu položaju dok se priprema izvesti slobodni udarac. Idolizirani nogometaš od mnogih mladih ljudi širom svijeta tako je dobio i svoj brončani kip još za života, i to u ranoj mladosti, što nekoć nije bilo baš uobičajeno, ali posljednjih godina sve je češća pojava.

VIDEO Pogledajte kako je uvrijeđeni Ronaldo projurio pokraj Platinija!

Skulptura je teška 800 kilograma i visoka 2,4 metra te je smještena u blizini muzeja posvećenog „najslavnijem sinu Madeire“ i jamačno će biti nova turistička atrakcija. Na društvenim mrežama mogu se pronaći neki duhoviti komentari na račun pojedinih dijelova skulpture, odnosno nekih istaknutih atributa, ali ipak se radi o umjetničkom dijelu, a umjetniku je dopušteno izraziti svoju impresiju. Brojne Ronaldove obožavateljice, a možda i neki obožavatelji vjerojatno će biti zadovoljni.

Kako god, Ronaldo je očito zadovoljan, a to je najvažnije.

„Vrlo sam ponosan, ovdje sam odrastao, ovdje su moji korijeni i obitelj. Govori nisu moj forte, bolje mi ide nogomet, ali ovaj povijesni trenutak imat će posebno mjesto u mojem srcu i bit će mi motivacija da nastavim u istom stilu“, kazao je Ronaldo nakon ceremonije otkrivanja skulpture, kojoj je nazočio i Bruno de Carvalho, predsjednik Sportinga iz Lisabona, kluba u kojem je Ronaldo stekao afirmaciju i potom prešao u Manchester United.

Ronaldo je rekao i nekoliko riječi što očekuje u novoj godini.
„Nadama se da ćemo nadmašiti ovu godinu i da ćemo osvojiti sve trofeje. Posebice se nadam da ćemo obraniti titulu prvaka Europe“, zaključio je Ronaldo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider