Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Što vi mislite?

Šokiran Barcinom proslavom naslova: 'Trebali bi malo razmisliti...'

Fotografije proslave Barceloninih nogometaša na ulicama katalonske prijestolnice izazvale su različite reakcije u javnosti…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je, podsjetimo, tijekom vikenda i matematički potvrdila naslov španjolskog prvaka koji je, kako je i uobičajeno, proslavljen paradom na gradskim ulicama. Igrači su se vozili u autobusu s otvorenim krovom, a neki su pritom, čini se, konzumirali i malo više alkohola nego što je uobičajeno.

Slika Puyola, Piquea i ostalih s limenkama piva naljutili su katalonskog povjerenika za javno zdravlje Joana Coloma.

''Mogu razumjeti da se radi o mladim ljudima koji su pod pritiskom tijekom sezone i žele se malo opustiti, ali cijela parada je bila loše organizirana. Barcelona često i s puno osjećaja vodi borbu protiv alkohola i droge, no slika takve politike, koja zabranjuje pušenje i konzumiranje alkohola na stadionu, narušena je kad vidite događaje na paradi'', poručio je Colom u intervjuu za radio RAC-1.

''Mislim da bi klub ubuduće trebao razmisliti o takvim proslavama. Ovo ne koristi nikome i ostavlja negativnu sliku. I za sportaše i za sve druge. Takvi potezi imaju negativan utjecaj na ponašanje djece'', upozorio je Colom.

U Barceloni, međutim, u svemu ne vide nikakav problem.

''Ponašanje igrača je bilo primjereno. Ostvarili smo veliki uspjeh koji smo željeli proslaviti s 500.000 navijača. To je jedino što je bitno, a anegdotalni incidenti to sigurno nisu'', poručio je glasnogovornik Barcelone Toni Freixa.(TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider