Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mizerna brojka

Publike će biti jako malo, ali rekord europskih prvenstava nije u opasnosti: To se ne može ponoviti! Ili?

Hrvatska nogometna reprezentacija odmjerit će snage s Češkom u drugom kolu skupine D Europskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedna od nedoumica uoči današnje utakmice Hrvatska – Češka tiče se i broja gledatelja na stadionu Hampden Park.

UEFA je uoči Europskog prvenstva prepustila lokalnim vlastima odluku o broju navijača koje će pustiti na tribine, uz napomenu da će oduzeti domaćinstvo Eura onim gradovima čiji civilni stožeri zabrane ikakvo prisustvo gledatelja na stadionima.

Tako su Škoti odlučili da na Hampden Park može ući 12.000 navijača na svakoj od utakmica kojima taj stadion bude domaćin. U prvom kolu na utakmici Škotska – Češka ta brojka nije dosegnuta, na tribinama se našlo 9487 gledatelja.

gol expired Jako ofenzivna Hrvatska ide na pobjedu protiv opasne Češke: Vatreni jure u napad! divider

Prognoza za današnji sraz između Vatrenih i Čeha znatno je manja. Osim zbog činjenice da reprezentacija Škotske ne igra, malena posjećenost očekuje se i zbog strogih epidemioloških ograničenja za sam ulazak u Škotsku (boravak u karanteni). Uostalom, to što su Škoti bili nepopustljivi i jest natjeralo reprezentacije Hrvatske i Češke da odustanu od prvotnih želja o kampu na Otoku, pa se tako Vatreni pripremaju u Rovinju, a Česi u Pragu.

Vrlo je lako moguće da će ova utakmica donijeti najmanju posjećenost na Euru 2020. Dosada tu titulu drži dvoboj između Walesa i Švicarske iz prvog kola skupine A, kada se na stadionu u Bakuu okupilo 8782 navijača.

gol expired Ovo je sad već "šamaranje" Ronalda: Nogometaši se sprdaju s njegovim potezom divider

Ipak, teško je očekivati da će biti srušen i neslavni rekord europskih prvenstava, ostvaren davne 1972. godine. Tada su na Euru (koji se održao u Belgiji) nastupile samo četiri reprezentacije, a polufinalni sraz između Mađarske i Sovjetskog Saveza s tribina je pratilo samo 1659 ljudi.

Takvo što nije se ponovilo nikad kasnije, a vjerujemo da neće ni danas, bez obzira na to što u gradu ima vrlo malo i Hrvata i Čeha te što će Škoti biti potpuno fokusirani na okršaj svoje reprezentacije s Englezima u 21:00.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider