Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stigla i novčana kazna

UEFA oštro kaznila Mađarsku zbog homofobnih ispada: Na meti navijača bili su Ronaldo, Mbappe i Benzema

UEFA je kaznila Mađarski nogometni savez zbog ispada njihovih navijača na utakmica Eura 2020.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europski nogometni savez (UEFA) u petak je izrekla kaznu Mađarskom nogometnom savezu za neprimjereno ponašanje navijača na utakmicama Europskog prvenstva 2020, a prema njoj će mađarska reprezentacija sljedeće tri domaće utakmice igrati bez podrške navijača.

Od spomenutih utakmica, treća je predmet uvjetne kazne, koja će biti aktivirana, ako mađarski navijači ponove prijestup u sljedeće dvije godine, navodi se u priopćenju UEFA-ina disciplinskog tijela.

Ono je Mađarima odredilo i novčanu kaznu u iznosu od 100.000 eura. Obje se kazne odnose na utakmice Europskog prvenstva u kojima je Mađarska ugostila Portugal i Francusku u Budimpešti.

gol expired Čeferin se posuo pepelom: "Ovakav Euro sigurno nećemo ponoviti, nije bio pošten za sve..." divider

Istraga je pokrenuta zbog navodnih letaka homofobnih i diskriminacijskih sadržaja te oponašanja glasanja majmuna na dvoboju s Francuskom, koji su se uglavnom javljali kad je loptu u svom posjedu imao tamnoputi francuski napadač Kylian Mbappe.

Na meti mađarskih navijača našao se i Karim Benzema, francuski reprezentativac alžirskog porijekla, a uvredljive povike je morao trpiti i kapetan portugalske reprezentacije Cristiano Ronaldo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider