Euro 2020
SPORTOVI
Euro 2020
Prvi i zadnji put

Čeferin se posuo pepelom: "Ovakav Euro sigurno nećemo ponoviti, nije bio pošten za sve..."

Predsjednik UEFA-e tvrdi kako ovogodišnji Euro nije bio jednak za sve reprezentacije i navijače.

Aleksandar Čeferin (Foto: Richard Juilliart/UEFA)

Nakon skoro mjesec dana Europsko prvenstvo 2020 bliži se svom kraju, a veliko finale između Italije i Engleske igra se u nedjelju, s početkom u 21 sat na londonskom Wembleyju.

Bilo je ovo jedinstveno natjecanje koje se, po prvi put u svojoj povijesti, igralo diljem Europe. Tako je čak 11 gradova ugostilo utakmice Europskog prvenstva, što je bilo poprilično naporno za momčadi i njihove navijače koji su morali proputovati tisuće kilometara u razmaku od nekoliko dana.

Primjerice, švicarska nogometna reprezentacija proputovala je više od 15 tisuća kilometara. Belgija koja je ispala u četvrtfinalu Europskog prvenstva, proputovala je nešto više od 10 tisuća kilometara, dok su finalisti, Engleska i Italija, odigrali sve utakmice prvog kruga natjecanja u Londonu i Rimu.

Filip Krovinović Krovinovića potajno snimili kako vrijeđa trenera: Poslušajte snimku divider

Zbog toga predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin tvrdi kako više ne bi podržao ovakvo Europsko prvenstvo.

"Ne bih više podržao ovakav Euro. Bilo je ovo prezahtjevno. Morali smo puno putovati u zemlje s različitim jurisdikcijama i različitim valutama. Nije bilo jednostavno", rekao je pa dodao kako nije bilo pošteno ni prema reprezentacijama, ni prema navijačima.

"Nije bilo pošteno, neke reprezentacije morale su prijeći više od 10 tisuća kilometara, dok su druge reprezentacije morale prijeći tek nešto više od tisuću kilometara".

"Sigurno ovo nećemo ponoviti..."

"Nije bilo pošteno ni prema navijačima koji su jedan bili u Rimu, a onda su za nekoliko dana morali biti u Bakuu koji je udaljen četiri i pol sata letom".

Međutim, format ovogodišnjeg Eura odabran je prije dolaska Čeferina na funkciju predsjednika europske nogometne organizacije.

"Bila je to zanimljiva ideja, ali bilo ju je teško sprovesti. Tako da sigurno nećemo ponoviti ovakav Euro", kazao je.

Unatoč svemu, bilo je ovo jedinstveno Europsko prvenstvo koji će se zauvijek pamtiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider