Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ali iz krivih razloga

Turski branič ispisao povijest na startu Eura: Vidi se da mu je Juve u krvi

Ovaj Euro ispisao je povijest već poslije prvog gola.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Turski branič Merih Demiral jučer je u porazu od Italije 3:0 svoje ime upisao u povijest europskih prvenstava, ali iz svih krivih razloga.

Branič Juventusa imao je tu nesreću postati prvi čovjek u povijesti koji je zabio uvodni gol na Euru u krivu mrežu. Naime, nikad u povijesti nitko nije započeo smotru Starog kontinenta golom u vlastitu mrežu. Jučer je Turak koji kruh zarađuje upravo u Italiji to učinio svojoj zemlji protiv države u kojoj zarađuje za kruh na klupskoj razini.

Povijesan trenutak zbio se u 53. minuti susreta poslije relativno dosadnog prvog dijela. Domenico Berardi ubacio je loptu u šesnaesterac i natjerao Demirala da zabije u vlastitu mređu. Ciro Immobile i Lorenzo Insigne zapečatili su sudbinu Turaka s još dva gola do kraja susreta.

Juve mu je u krvi

Oni koji su gledali utakmicu nisu si mogli pomoći i primijetiti kako je igrač Juventusa spakirao gol „svojima“, a Internet nije odolio toj činjenici:

"Hvala ti Merih Demiral što ti je Juve i dalje u krvi,“ pišu mu talijanski navijači po društvenim mrežama kao zahvalu što ih je pogurao do prvog troboda na ovom turniru.

Iako je prvo poluvrijeme izgledalo prilično neuvjerljivo za Talijane, u drugom su potvrdili sjajnu formu te nastavili svoj sjajan niz pobjeda pod Robertom Mancinijem u službenim utakmicama, a jučerašnja pobjeda na startu s tri gola razlike bila im je najuvjerljivija u povijesti ovog natjecanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider