Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
u nedjelju Belgija

Tko će protiv Engleza? Dalić kaže da je blizu prvih 11 i Mario Pašalić

Remi s Armenijom je arhiviran, sve je bilo dobro, kaže Dalić, osim rezultata.

Hrvatska nogometna reprezentacija kreće u finiš priprema za Euro 2020. koji počinje za točno tjedan dana. Vatreni prvu utakmicu igraju s Englezima, a prije toga čeka ih posljednja provjera protiv Belgije. Zdravstveni karton nije idealan, ali izbornik Dalić pun je optimizma.

Dva dana odmora i reprezentacija je ponovno na okupu.

Remi s Armenijom je arhiviran, sve je bilo dobro, kaže Dalić, osim rezultata.

"Ono što je meni ostao gorak okus, to je tih 1:1, utakmica koju smo morali pobijedit sa 4,5:0, to jedino, a sa drugim stvarima sam zadovoljan'', rekao je Dalić.

Golmanija Zaigrajte Golmaniju! Prognozirajte rasplete i prvaka na Euru te osvojite vrijedne nagrade divider

Vatrenima se priključio trojac iz mlade reprezentacije, Ivanušec, Bradarić i Gvardiol. Zdravstveni karton nije idealan, ozlijeđeni su Brekalo i Lovren, ali do Eura bi, kaže Dalić, trebali biti spremni. Posljednja provjera pred Euro slijedi u nedjelju.

''Bit će dobar test utakmica sa Belgijom, u kojoj ćemo vidjeti neke stvari koje neće biti dobre i te stvari ćemo ispravit u tih pet dana, osvježavat ekipu i napravit standardnost ekipe."

Prva reprezentacija svijeta po FIFA-inom rankingu sinoć je odigrala 1:1 protiv Grčke. Belgija je bez mozga momčadi, Kevina De Bruynea, koji je zbog ozljede iz finala Lige prvaka upitan i za Euro. S druge strane, Dalić mora odlučiti i tko će startati u prvoj utakmici na Euru protiv Engleza.

gol expired VIDEO Žena s bolesnim djetetom našla se u Zagrebu u nevolji, svi su joj živčano trubili, a onda je naišao - Domagoj Vida divider

'' I Kramarić i Vlašić i Pašalić i svi drugi dečki koji su u krugu kandidata koji su ulazili koji su bili tu, su jako blizu sastava, ovisi o protivniku, o našim zahtjevima, tako ćemo to i slagati, nema mjesta nezadovoljstvu, nesuglasju, na kraju krajeva sam ja taj koji odgovara, slaže ekipu i slaže dečke unutra."

Nažalost, na Euru, kako sada stvari stoje, ovakvih scena će biti malo ili nimalo, zbog strogih pravila koja i dalje vrijede na Otoku. No, kako nama, tako i drugima.

''Nama jako puno fale navijači, možda najviše od svih, zna se sinergija navijača i repke, vjerujem da ćemo opet bit dobri, imamo obavezu prema hrvatskom narodu'', kaže Dalić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider