Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oni su u euforiji

Evo što o prolazu Španjolske i ispadanju Hrvatske pišu španjolski mediji: "Ruski rulet, poetska pravda…"

Španjolska je u utakmici s osam golova trijumfirala i odjurila u četvrtfinale, euforija u njihovim medijima je velika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U jednoj od najboljih utakmica u novije doba na europskim prvenstvima Španjolska je pobijedila Hrvatsku i prošla u četvrtfinale. Poslije ne odveć uvjerljivih igara u prva dva kola, Furija se digla, postigla po pet golova Slovačkoj i Hrvatskoj i evo je među osam najboljih.

Ta spoznaja dovoljna je za oduševljenje u španjolskim medijima nakon posljednjeg zvižduka Cuneyta Cakira u Kopenhagenu.

"Povijesna utakmica, produžeci, strah, ruski rulet… Španjolska se približila raju", piše Marca u svojim prvim reakcijama.

"Bez sumnje, ovo je najbolja utakmica Europskog prvenstva. Golovi, napetost, sreća… Sada svi idemo u Sankt Peterburg. Nevjerojatna je bila slika iz posljednje minute kada je Luis Enrique podigao ruke i išao čestitati svakom članu reprezentacije. Sjajno smo igrali većinu utakmice, ali Hrvati su odgodili raniji prolazak u četvrtfinale."

gol expired Stadion u Kopenhagenu je gorio za Hrvatsku! Naši navijači su dominirali divider

Još jedan medij sa sjedištem u Madridu, AS, u prvi plan je isturio Alvara Moratu, toliko osporavanu španjolsku devetku. Prenose tako izjave Santiaga Canizaresa, ali i Garyja Linekera, engleske ikone.

"Sviđa mi se ovo kako Luis Enrique nije htio odustajati od Morate, a onda je ovaj pokazao srednji prst svima koji ga ne vole."

O samoj utakmici AS ističe:

"Ovo je bilo blagoslovljeno ludilo. Ova Španjolska je ozbiljna, pokazala je karakter onda kad je bilo najpotrebnije. Poetska pravda je to što je naša reprezentacija u četvrtfinalu."

gol expired Oršić nakon utakmice karijere za Vatrene otkrio što je presudilo u ispadanju na Euru divider

"Španjolska je znala trpjeti kako bi na kraju pobijedila Hrvatsku i našla se u četvrtfinalu Europskog prvenstva. Vratili smo se nakon početnog pogotka Hrvata, radili smo sve dobro protiv Hrvatske koja je bila ograničena na obranu i kojoj je samo Modrić pokušavao dati malo jasnoće u trenucima kad bi imao loptu, a to je bilo rijetko", ističe El Mundo Deportivo.

Katalonski Sport ovako je sumirao okršaj u Kopenhagenu:

"Nezaboravni prolazak u četvrtfinale. Španjolska se vratila i otupila hrvatske napade u produžetku u utakmici koja će ući u povijest ovog natjecanja i to na prednja vrata. Više od ovog niste mogli tražiti – golovi, preokreti, emocije i konačna španjolska pobjeda."

Jeste li zadovoljni nastupom Hrvatske na Euru?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider