Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U Škotskoj je euforija

Velika razlika u odnosu na Rusiju 2018.: Tad su svi znali izdiktirati sastav Vatrenih, a danas…

Reporter Dnevnika Nove TV u Rovinju prati ozračje u reprezentaciji nakon remija s Češkom i uoči utakmice sa Škotima.

Utakmica s Češkom nije se rasplela onako kako smo očekivali, ali još uvijek nije sve izgubljeno. Ključan će za ambicije Vatrenih biti sraz Hrvatska - Škotska koji se u utorak igra na Hampden Parku u Glasgowu. Kalkulacija tu nema, samo pobjeda donosi našoj reprezentaciji plasman u osminu finala.

Hrvatska se u petak navečer vratila u svoju bazu u Rovinj, a u poslijepodnevnim satima subote odrađen je trening. Završio je nešto prije 20 sati i nisu svi bili u pogonu.

Pošteđeni su bili svi oni koji su protiv Češke odigrali najmanje 45 minuta što znači cijela početna postava plus Bruno Petković i Luka Ivanušec koji su ušli na poluvremenu.

Hrvatskih 0/5

Ono što je svima jasno, a što je uostalom i sam izbornik Zlatko Dalić priznao, je da situacija nije dobra. Traži se rješenje, promjena sastava i sustava. Potpuno je to drukčija situacija u odnosu na onu iz Svjetskog prvenstva u Rusiji kad su svi znali izdiktirati početni sastav.

Inače, Hrvatska je dosad u pet navrata bila u situaciji da joj na velikim natjecanjima u posljednjem kolu grupne faze treba pobjeda za prolaz skupine i niti jednom nismo uspjeli pobijediti. U tim susretima upisali smo četiri poraza i jedan remi, onih 2:2 protiv Australije na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine, što nam nije ništa značilo.

Škotskih 0/8

Što se Škota tiče, u tamošnjoj nogometnoj javnosti zavladala je poprilična euforija nakon remija protiv Engleske. Taj bod za njih je velik i ovo im je povijesna prilika jer, koliko god Škotska bila velika nogometna nacija, toliko je u jednu ruku nevjerojatan podatak da nikad nisu uspjeli proći skupinu na velikom natjecanju. Šest puta su zapeli na Svjetskom prvenstvu i dvaput na Euru.

Hrvatska je već jednom bila u situaciji u kakvoj će biti u utorak - da i nama i suparniku igra isključivo pobjeda. Bilo je to u debitantskoj utakmici Zlatka Dalića, na kraju kvalifikacija za Rusiju, kada je današnji izbornik praktički u zračnoj luci upoznavao igrače i uspio nokautirati Ukrajince u onoj utakmici koja je na kraju donijela plasman na Svjetsko prvenstvo gdje su Vatreni uzeli srebrnu medalju. Možemo samo poželjeti da se povijest ponovi, da Hrvatska uspije i utorak uzeti sva tri boda.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider