Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Posebno hvale Kovačića

Španjolci uoči okršaja s Vatrenima postavili neslavni rekord: Logika kaže - navijajmo za penale

Reporter Saša Lugonjić javio se u Dnevnik Nove TV iz Rovinja gdje pomno prati pripreme Vatrenih uoči susreta osmine finala Hrvatska - Španjolska.

Mateo Kovačić značajan prostor dobio je u španjolskim medijima. Marca, najtiražniji španjolski sportski dnevnik posvetila je prostor našem veznjaku, posebno apostrofirajući taj veliki napredak koji je ostvario prelaskom u Chelsea.

Razgovarao sam s jednim španjolskim kolegom koji prati pripreme naše reprezentacije u Rovinju i on također kaže da značajan prostor u svojim izvještajima poklanja Mateu Kovačiću.

Ništa čudno, jer naravno da je Kovačić jedan od igrača u našoj reprezentaciji koji izaziva najveći interes španjolske javnosti baš zbog te ere u Real Madridu. Nije mu ona bila naročito uspješno, ali srećom odlazak u Chelsea donio je veliki odlazak i plus i samom Mateu, ali i hrvatskoj reprezentaciji.

gol expired Kovačić najavio kako će se suprotstaviti Španjolcima: ''Najviše volim kad se Broz ljuti'' divider

Ovaj Euro definitivno je donio potpunu afirmaciju Matea Kovačića u dresu hrvatske reprezentacije. Četvrto veliko natjecanje igra Kovačić za Hrvatsku, u dosadašnja tri samo je dvaput startao od prve minute dok je sad u sve tri utakmice u skupini krenuo od prve minute. Pretrčao je najviše od svih naših reprezentativaca do sada, a pas igra, ono što je jedna od najvećih odlika Matea Kovačića je i ovdje na vrlo visokoj razini. Sve to nas itekako ohrabruje uoči utakmice Hrvatska – Španjolska.

Na današnjoj konferenciji za medije Borna Barišić se referirao na to da li bi bilo dobro da utakmica sa Španjolskom ode do izvođenja jedanaesteraca nakon 120 minuta. Naime, Španjolska je uspjela napraviti nešto što graniči s bizarnošću, promašili su pet uzastopnih penala.

gol expired Barišić upada u prvih 11 protiv Španjolske? ''Škoti odsad navijaju za Hrvatsku'' divider

Nikad nijedna reprezentacija u povijesti nije uspjela promašiti pet penala zaredom i doista kada uzmete tu činjenicu u obzir i sjetite se da je Hrvatska do polufinala Svjetskog prvenstva došla boljim izvođenjem jedanaesteraca protiv Danske i Rusije onda čovjek dođe do zaključka da to doista ne bi bilo loše.

Ipak, kada se sjetimo one drame i kako smo sve to proživljavali, možda ipak ne bi bilo loše da naši to riješe nešto ranije…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider