Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Emotivna ispovijest

Rashford priznao što mu je prolazilo kroz glavu: "Inače penale zabijam u snu, zašto ne bih mogao i ovaj"?

Zvijezda Uniteda i engleske reprezentacije proživljava teške trenutke poslije finala Eura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zvijezda engleske reprezentacije Marcus Rashford ispričao se navijačima za promašeni penal u finalu Eura protiv Italije pa rekao kako je ponosan na uspjeh reprezentacije na turniru i svoje podrijetlo – "23-godišnjeg mladića iz Withingtona".

Unitedov napadač proživljava teške trenutke po završetku Eura. Naime, engleski navijači rasistički su poslije utakmice vrijeđali njega i kolege Jadona Sancha i Bukaya Saku:

"Ne znam gdje bih započeo i kako riječima sročiti ono što trenutačno osjećam. Sezona je bila teška, to je bilo jasno svima i vjerojatno sam ušao u tu finalnu utakmicu bez samopouzdanja. Uvijek sam se nudio za pucanje penala, ali taj dan nešto nije bilo u redu. Dok sam se zalijetao, malo sam pretjerao i, nažalost, promašio udarac", objavio je na Twitteru.

gol expired Englezi iskalili bijes na tamnoputim mladim igračima koji su promašili penale: Komentari su gnjusni divider

"Osjećao sam se kao da sam ostavio suigrače na cjedilu, kao da sam ostavio cijelu zemlju na cjedilu. Sve što sam morao učiniti za momčad jest zabiti taj penal. Inače ih mogu zabiti u snu, zašto onda ne bih mogao i ovaj? To mi se mota kroz glavu otkako sam udario loptu i vjerojatno ne postoji riječ kojom bi mogao opisati kakav je to osjećaj. Finale. 55. godina. Jedan penal. Povijest. Sve što mogu jest ispričati se i poželjeti da je prošlo drugačije."

Ipak, ponosan je na svoje suigrače i na vezu koju su stvorili na pripremama za turnir:

gol expired Legenda napala Sterlinga jer je dopustio da klinci izvode 11-erce: Ne slažu se svi tko je kriv divider

"Dok nastavljam s isprikama, želio bih zahvaliti svojim suigračima. Ovo ljeto bilo je jedno od najboljih u mom životu i svi vi ste odigrali ulogu u tome. Stvorili smo bratski odnos koji nitko nikada neće porušiti. Vaš uspjeh je moj, vaši su padovi moji", nastavio je Rashford u emotivnom obraćanju.

Unitedova ikona prije samo nekoliko mjeseci bio je najveći državni heroj, a sad je, eto, najveći neprijatelj. Mural koji je dobio u predgrađu Manchestera Withingtonu umrljan je poslije utakmice, ali dio navijača zatim je te poruke mržnje pretvorio u poruke podrške…

gol expired Prozvani Englez odgovorio na kritike legende: "Htio sam pucati penal! Nije istina da sam rekao da ne želim!" divider

"Mogu se kritički osvrtati na utakmicu koju sam odigrao cijeli dan, ali taj penal jednostavno nije bio dovoljno dobar. Trebao je ući i zato mi je žao, ali nikad se neću ispričati za ono što sam i otkud dolazim. Sanjao sam o ovom danu, a poruke podrške koje sam dobio ne ostavljaju me ravnodušnim. Kad sam vidio reakciju mojih ljudi iz Withingtona, to me dovelo do suza. Zajednica koja me uvijek držala u naručju nastavlja me grliti.“

"Ja sam 23-godišnji crnac iz Withingtona – južni Manchester i na to sam ponosan, vratit ću se jači nego ikad. Mi ćemo se vratiti jači nego ikad", podvukao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider