Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zanimljiva odluka

Engleska je dobila novog kapetana pred utakmicu s Hrvatskom: Samo su mu 23 godine

Engleska je dobila novog najmlađeg kapetana od 2003. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U drugoj provjeri pred nadolazeći Euro 2020, izbornik engleske nogometne reprezentacije Gareth Southgate odlučio je kapetansku traku dati Marcusu Rashfordu.

Tako je Rashford s 23 godine i 218 dana postao najmlađi kapetan Engleske od 2003. godine i Micheala Owena koji je po prvi put nosio kapetansku traku s 23 godine i 179 dana.

Večerašnja utakmica protiv Rumunjske je posljednja provjera pred Europsko prvenstvo koje Engleska otvara protiv Hrvatske na Wemblejyu. Utakmica je na rasporedu 13. lipnja, s početkom u 15 sati.

gol expired VIDEO: Minimalan poraz Hrvatske kod Belgije u generalnoj probi za Euro divider

Iako su mnogi bili iznenađeni tom odlukom, Southgate smatra kako je to sasvim logično jer je Rashford jedan od najiskusnijih igrača u večerašnjem ogledu.

"On je, bez ikakve sumnje, najiskusniji igrač u momčadi večeras. Osjetili smo kako bi ovo mogla biti dobra prilika za njega da pokaže svoje liderske sposobnosti", rekao je izbornik Engleske pa otkrio kako je Rashford s velikim osmijehom prihvatio tu vijest.

"Bio je jako sretan kada sam mu to priopćio", zaključio je izbornik Engleske.

U prvoj provjeri pred Euro 2020, Engleska je pobijedila Austriju s minimalnih 1:0, a pogodak je postigao Bukayo Saka koji je propustio večerašnji susret zbog lakše ozljede.

Osim toga, u večerašnjem ogledu bi trebao nastupiti i veznjak Liverpoola Jordan Henderson koji se vraća nakon teške ozljede.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider