Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''zlatni papirići''

Kaos pred Euro: Hrvati prodaju ulaznice Englezima koji ih ne žele pustiti u državu

Oko dvije tisuće Hrvata imalo je ulaznice za sudar s Englezima

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U navijačkom svijetu vlada pravi kaos samo četiri dana do utakmice Engleska - Hrvatska na Euru 2020. Dvoboj se igra na kultnom Wembleyu pred oko 23 tisuće gledatelja.

U tu brojku se trebalo smjestiti oko dvije tisuće Hrvata sa svih strana Europe, a na kraju će Vatrene uživo gledati tek 200-tinjak hrvatskih navijača. Razlog? Odluka Engleza.

Euro 2020 na gol.hr-u Pratite Euro 2020. na gol.hr-u: Javljamo se s lica mjesta i pratimo sve utakmice divider

Engleske vlasti nisu maknule Hrvatsku s liste država koje moraju u desetodnevnu karantenu pri ulasku u zemlju pa će tako na Wembleyu samo oni koji su odradili ili će odraditi karantenu do utakmice i uz to moraju imati negativan test na koronavirus. Takvih hrvatskih navijača je prema procjenama jako malo.

Nadali smo se da bi Englezi u zadnji čas mogli popustiti i da bi Hrvatski nogometni savez uz pomoć UEFA-e mogao nešto ''srediti'', ali takva mogućnost nažalost nije više realna.

Odlučili smo se poslati upit Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, a oni su samo potvrdili tužan scenarij za hrvatske navijače.

Poruku Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske prenosimo u cijelosti:

''Vlada Ujedinjene Kraljevine objavila je 3. lipnja revidiranu listu „zelenih država“ koja je restriktivnija od one inicijalne, te se na njoj trenutno nalazi samo 11 država i teritorija, a od europskih država samo Island. Sljedeća službena revizija najavljena je za 28. lipnja, nakon datuma utakmica koje hrvatska nogometna reprezentacija igra u UK te nemamo indikacija o eventualnoj ranijoj reviziji liste i promjeni statusa RH iz „žute“ u „zelenu“ kategoriju prije održavanja spomenutih utakmica.

Golmanija Zaigrajte Golmaniju! Prognozirajte rasplete i prvaka na Euru te osvojite vrijedne nagrade divider

Na internetskoj i Facebook stranici Veleposlanstva Republike Hrvatske u Londonu prošlog je tjedna objavljena obavijest o pravilima vezano uz ulazak i boravak u UK koja moraju poštivati svi navijači koji žele pratiti utakmice u okviru natjecanja EURO 2020. Spomenute informacije sadržane su i uputama UEFA-e dostavljenima osobama koje su kupile kartu za utakmice.

Podsjećamo da se za ulaske iz RH u UK traži negativni test 72 sata prije puta te samoizolacija od deset dana na adresi boravka u UK, uz dva dodatna testa, drugog i osmog dana samoizolacije. Ista se može skratiti uzimanjem dodatnog testa petog dana samoizolacije, pri čemu je i dalje potrebno obaviti test drugog i osmog dana nakon ulaska u UK. Pritom svi putnici moraju prije puta ispuniti formular za praćenje kontakata te unaprijed o vlastitom trošku naručiti testove koje će obaviti u UK.

Britanska granična služba upozorava kako navijači koji nisu u stanju poštivati gore spomenuta pravila ne bi trebali putovati u UK, te kako će granični službenici onemogućiti ulazak u državu navijačima koji planiraju pratiti utakmicu na datum prije isteka razdoblja potrebnog za samoizolaciju. Ukazuje se i na znatno dulje redove na granicama, te potrebu poštivanja epidemioloških mjera u UK, uključujući i restrikcije javnih okupljanja. Upućuje se na kontinuirano praćenje informacija na stranicama britanske Vlade www.uk.gov, kao i škotske regionalne vlade, www.gov.scot/, s obzirom na to da Škotska ima vlastite mjere vezano uz suzbijanje pandemije'', rekli su za gol.hr iz Ministarstva.

Hrvati masovno prodaju ulaznice

Oko dvije tisuće Hrvata imalo je ulaznice za sudar s Englezima, a kako su čekali promjenu odluke Engleza sada u zadnji čas se moraju riješiti ulaznica jer ne mogu u državu.

Kako smo doznali, brojni hrvatski navijači ulaznice su prodali Englezima kako im ne bi propao novac koji su uložili u ulaznice. Cijene ulaznica trenutno na crnom tržištu dosežu i do nekoliko tisuća kuna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider