Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Eh, da bar...

Prava drama u skupini s kojom bi se Hrvatska mogla križati: Zasad sve vodi prema velikom iznenađenju

Naravno, da bi se uopće moglo razgovarati o osmini finala, Hrvatska u utorak mora pobijediti Škotsku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je kompletirano drugo kolo po skupinama na Europskom prvenstvu, postalo je jasno da nitko neće moći biti među četiri najbolja trećeplasirana s dva osvojena boda.

U prijevodu, u utorak kada se sastaju Hrvatska i Škotska našoj reprezentaciji neće biti dovoljan i bod, a to je nešto na što smo i računali poslije mršavog učinka s Englezima i Česima.

Pobjeda je dakle imperativ i ona bi trebala, morala, biti dostatna da Vatreni uđu u osminu finala. S ta četiri boda naša reprezentacija bi mogla završiti i na drugom mjestu, ukoliko se dogodi da Engleska u posljednjem kolu pobijedi Češku, a sve to ovisno o razlici golova s kojom bi izabranici Zlatka Dalića nadvisili Škote i Englezi Čehe.

Mogu li Vatreni s pobjedom do drugog mjesta?

Ukoliko se dogodi da se rezultati poklope na način da Hrvatska završi na drugom mjestu, tada bi u osmini finala igrala protiv drugoplasiranog iz skupine E, a tamo je situacija prilično napeta i prvi favoriti skupine – Španjolci – dosad su ubilježili dva remija, protiv Švedske na otvaranju i sinoć protiv Poljske.

Furiju je to stavilo u poziciju da joj čak ni pobjeda u posljednjem kolu nad Slovačkom ne bude dovoljna za prvo mjesto. To ovisi o tome kako će završiti sraz Šveđana i Poljaka.

Itekako je moguće da Španjolci idu na Engleze

Dakle, moguć je par Španjolska – Hrvatska u osmini finala. Isto tako, ako u našoj skupini D Češka i Engleska remiziraju u posljednjem kolu, tada će Česi zbog bolje gol-razlike završiti prvi, Englezi drugi i onda bismo Španjolci kao drugoplasirani iz skupine E išli na Engleze. Bio bi to spektakularan par na startu nokaut faze…

Što se naše reprezentacije tiče, skupina E nam je interesantna i iz razloga jer će treći iz naše skupine možda igrati s onim tko bude najbolji u ovom društvu. Završi li Hrvatska na trećem mjestu i kao takva prođe dalje, te poklope li se stvari u drugim skupinama, onda bi Vatreni igrali s najboljim iz skupine E u osmini finala. Švedska – Hrvatska? Može, odmah potpisujemo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider