Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Glavobolja za navijače

Hrvatski gledatelji u rukama britanske vlade: Za sada su obavezni test i karantena

Publika će moći na utakmice Europskog prvenstva, ali u bitno manjem broju.

Za točno mjesec dana počinje Euro 2020. Publika će biti prisutna na stadionima, ali u bitno smanjenom broju. Već se zna koliko će Hrvata moći u London i Glasgow, ali se i dalje ne zna hoće li se promijeniti uvjeti ulaska u Ujedinjeno Kraljevstvo. 

Za sada je, osim negativnog testa, obavezna i desetodnevna karantena.

Iz današnje perspektive teško je zamisliti krcate ulice hrvatskim navijačima, ali našim su navijačima doživljaji iz Rusije i dalje svježi u sjećanju. Pandemija je reorganizirala Euro 2020, no za hrvatsku nogometnu reprezentaciju lokacije igranja utakmica u grupnoj fazi ostale su jednake.

Manji broj navijača na tribinama

Tako će se u Londonu igrati protiv Engleske, dok je Glasgow spreman za utakmice protiv Češke i Škotske. Bazni kamp hrvatske reprezentacije nalazi se u predivnom St. Andrewsu.

Gledatelji će moći na tribine, ali njihov broj je bitno smanjen, kaže Nikša Martinac iz HNS-a koji je zadužen za distribuciju ulaznica. 

"Tako je odlučeno već prošle godine kada je objavljeno da će se Euro pomaknuti za godinu dana. Naši su navijači već nekoliko puta imali opciju od UEFA-e da vrat ulaznicu ako su sigurni da neće moći na utakmicu. Naravno uz 100 postotni povrat iznosa ulaznica", rekao je.

gol expired Pozadina "slučaja Sosa": Otkrivamo što mu je Dalić poručio preko Olića! Jesu li savjetnici i agenti izmanipulirali Bornu? divider

"Prošli tjedan je UEFA napravila ždrijeb navijača koji su preostali s ulaznicama da se odredi kome će ostati ulaznica, a kome će se oduzeti da se dođe do tih 25 posto kapaciteta stadiona", zaključio je Martinac.

Konkretno, Hrvatska će u Londonu imati oko 2 tisuće i 300 navijača, a u Glasgowu nešto manje od dvije tisuće.

Navijače brine režim ulaska u zemlju

No, ono što sve navijače najviše muči jest hoće li Ujedinjeno Kraljevstvo promijeniti režim ulaska u zemlju, jer za sada osim negativnog testa, potrebna je i desetodnevna karantena za većinu zemalja.

"Ako situacija ostane ovakva, ne znam kome će se isplatiti doći na Europsko prvenstvo u London. To znači da morate doći osam ili devet dana prije utakmice", rekao je komentator Sportkluba Neven Cvijanović i otkrio da bi se pravila ulaska u zemlju uskoro mogla promijeniti.

"No to ne znači da će takva situacija biti i za vrijeme Europskog prvenstva, jer je engleska vlada najavila da će svaka dva tjedna revidirati taj popis zemalja", zaključio je Cvijanović iz Londona.

Možemo se samo nadati da će se uvjeti ulaska u UK promijeniti i da će Vatreni ipak imati podršku s tribina.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider