Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Posljednje pripreme

Hrvatska odradila posljednji trening pred Češku: Dalić se razljutio na domaćine radi jednog detalja

Utakmica Hrvatska - Češka na rasporedu je sutra, s početkom u 18 sati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči susreta 2. kola skupine D na Europskom prvenstvu 2020, Hrvatska - Češka, izabranici Zlatka Dalića odradili su trening na Hampden Parku u škotskom Glasgowu.

Na otvaranju Eura 2020 Češka je pobijedila Škotsku s 2:0, dok je hrvatska nogometna reprezentacija upisala prvi poraz u povijesti na otvaranju Eura. Engleska je pobijedila Hrvatsku s minimalnih 1:0, što znači da "Vatreni" više nemaju pravo na novi kiks.

Izbornik Zlatko Dalić najavio je promjene u sastavu u odnosu na momčad koja je istrčala na Wembley.

"Bit će to ofanzivnija formacija. Bit će promjena, no vidjet ćemo što i kako. Nedostajalo nam je probojnosti i igra u završnici, to moramo pojačati," kazao je hrvatski strateg na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči utakmice.

Dodajmo kako je izbornio bio poprilično ljutit radi prskalica. Prije početka treninga, naši su reprezentativci tražili da se zalijeva samo jedna polovica terena, ona na kojoj su trebali igrati na dva gola, dok je druga polovica terena trebala ostati suha.

Međutim, prskalice su se upalile i na drugoj strani terena, što je zasmetalo našim reprezentativcima i stožeru.

Ivica Medo VIDEO Javljanje iz Glasgowa: Dalić potvrdio samo Gvardiola, a nitko ne zna tko će sve igrati u prvih 11 divider

Naravno, niti ovoga puta nije želio otkriti svoje karte. Možda tek jednu, ako je suditi da je na posljednjoj konferenciji sudjelovao Dejan Lovren, to bi moglo značti da se branič ruskog prvaka Zenita vraća u sastav.

"Vrlo dobro se osjećam, pozitivan sam i na raspolaganju sam izborniku, a na njemu je da odluči," kazao je Lovren.

Pitanje je hoće li se u sastav vratiti Bruno Petković ili će na poziciji špice i dalje igrati Ante Rebić. Dvojbe su i oko pozicije na krilima te u veznoj liniji.

gol expired Češi pobijedili Škotsku i dobili krila: "Kada su u pravoj formi, Hrvati su izvanredni, ali sada..." divider

Hrvatska i Češka do sada su igrale tri puta, "Vatreni" su slavili jednom, a dva susreta su završila bez pobjednika.

Zanimljivo, hrvatsko - češki ogled gledali smo i na posljednjem Euru Francuskoj 2016. Bio je to također susret 2. kola D skupine, a dvoboj u St Etienneu je završio 2:2.

"Vatreni" su ispustili dva gola prednosti, a susret u St. Etienneu je obilježio huliganski ispad skupine hrvatskih navijača koja je u 86. minuti pobacala baklje na travnjak želeći isprovocirati prekid dvoboja.

Dodajmo i kako je Hrvatska do sada igrala na deset velikih natjecanja i nikada nije izgubila utakmicu u drugom kolu.

Hrvatska uskraćena za snažnu podrsku navijača

Nažalost, utakmicu na Hampden Parku igrat će se pred vrlo malo hrvatskih navijača. Možda i najmanje otkako se hrvatska reprezentacija predstavila svijetu na Europskom prvenstvu 1996. u Engleskoj.

  gol expired Glasgow prepun ljudi, hrvatskih navijača nikad manje: Vatreni po pobjedu s rekordno malom potporom divider

Nakon što je u Londonu bilo svega nekoliko stotina hrvatskih navijača, na Hampden Parku će ih biti još manje zbog strogih epidemioloških pravila kod ulaska u Škotsku.

"Mi smo zaista u teškoj situaciji. Igramo na gostovanju, bez navijača. Tako se poklopilo. Mi smo bez navijača u velikom minusu, oni nam nedostaju. Ali nema alibija, sutra morao istrčati i napraviti dobar rezultata," poručio je Dalić.

Vjerojatni sastavi za sutrašnju utakmicu:

HRVATSKA: Livaković - Vrsaljko, Vida, Lovren, Gvardiol - Modrić, Kovačić (Brozović) - Rebić (Brekalo), Kramarić (Vlašić), Perišić - Petković

ČEŠKA: Vaclik - Coufal, Celustka, Kalas, Boril - Soucek, Kral - Masopust, Darida, Jankto - Schick

Saznajte više o Češkoj:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider