Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Vrijeme za oproštaj"

Nogometna legenda odlazi u zasluženu mirovinu: Pandev se povlači nakon utakmice s Nizozemskom

Pandev je prvi nastup u dresu Makedonije upisao davne 2001. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kapetan nogometne reprezentacije Sjeverne Makedonije Goran Pandev (37) najavio je oproštaj od nacionalne vrste nakon Eura 2020.

"Utakmica protiv Nizozemske bit će moja posljednja utakmica za reprezentaciju," kazao je Pandev na konferenciji za novinare.

"Mislim da je pravo vrijeme za oproštaj. Sutrašnji susret bit će poseban i nadam se dobrom oproštajnom nastupu", dodao je napadač Genoe.

gol expired Shaqirijev show protiv Turske, ali Švicarska još uvijek nije u osmini: Evo što to znači za Hrvatsku divider

Sjeverna Makedonija je prvi put u svojoj povijesti sudjelovala na nekom velikom natjecanju, a nakon dva poraza u skupini (Austrija, Ukrajina) više nema izgleda za prolaz i sutrašnja utakmica protiv "Oranja" biti će makedonski oproštaj od Europskog prvenstva.

"Nadam se da će se ovi momci, ova generacija, kvalificirati za Svjetsko prvenstvo", poželio je Pandev suigračima.

Za reprezentaciju je dobitirao u lipnju 2001. godine u susretu protv Turske. Do sada je sakupio rekordni 121 nastup, te rekordnih 38 golova.

Trenutačno je član talijanske Genoe, a igrao je i za Galatasaray, Inter, Lazio, Napoli... Najveći uspjeh ostvario je u dresu Inter s kojim je osvojio Ligu prvaka i "scudetto".

"Vjerojatno ću uskoro završiti i svoju klupsku karijeru, ali što se tiče reprezentacije, ovo je definitivno kraj jer je igranje na dvije fronte u 38. godini previše."

Pogledajte kako je Eurokutak predstavio Sjevernu Makedoniju:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider