Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne bi im bilo prvi put

Englezi pred izbacivanjem s Eura: Ako zapjevaju ovu pjesmu bit će im zabranjen dolazak na stadion!

Engleski nogometni savez upozorio je njihove navijače uoči utakmice s Nijemcima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nama je, naravno, najzanimljiviji sraz osmine finala na Europskom prvenstvu Hrvatska - Španjolska, ali dvoboj koji će zasigurno pobuditi najviše pažnje u cijeloj Europi bit će onaj između Engleske i Njemačke.

Jedno od najstarijih i najvećih nogometnih rivalstava kad je u pitanju reprezentativni nogomet dobit će novo poglavlje u utorak na Wembleyju.

Englezi su kao pobjednici skupine D dobili mogućnost da i četvrtu utakmicu zaredom budu domaćini u svom hramu nogometa. Nakon Hrvatske, Škotske i Češke sada ih čeka okršaj s Nijemcima koji kao i puno puta ranije automatizmom diže tenzije, kako u medijima tako i među navijačima.

Ne očekuju se neki veliki problemi ni navijački obračuni između Engleza i Nijemaca, ali daleko od toga da organizatori nisu zabrinuti.

Sporna pjesma ratne tematike

Naime, Engleski nogometni savez (FA) u strahu je od engleskih navijača. Točnije, od jedne pjesme zbog koje bi se mogli naći na udaru UEFA-e, a koju su navijači već pjevali i na ovom Euri i u brojnim ranijim prilikama.

Radi se o pjesmi "10 German bombers" (10 njemačkih bombardera) koja asocira na ratnu tematiku odnosno na Drugi svjetski rat. Pjesma se odnosi na njemačke zrakoplove koje su pripadnici britanskog Kraljevskog zrakoplovstva (RAF) obarali tijekom Drugog svjetskog rata.

Jasna poruka iz Saveza

Dužnosnici Saveza poslali su upozorenje navijačima da se klone tih stihova. U suprotnom, bit će im onemogućen odlazak na preostale utakmice na ovom Europskom prvenstvu gdje Englezi imaju velike ambicije. Nalaze se u lakšem dijelu ždrijeba nokaut faze, a utakmice polufinala i finala igrat će se na Wembleyju.

"Naše navijače uvijek potičemo da podržavaju momčad isključivo na pozitivan način prije, za vrijeme i nakon utakmice. Neka ova naša poruka im bude još jedno upozorenje uoči utorka. Najoštrije ćemo sankcionirati svako diskriminirajuće ponašanje ili nepoštovanje i poduzet ćemo sve mjere da utakmice ovog Europskog prvenstva koje se igraju u Engleskoj budu sigurno i ugodno iskustvo za sve", poručili su iz Engleskog nogometnog saveza.

Utakmica Engleska - Njemačka igra se u utorak 29. lipnja s početkom u 18:00 po našem vremenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider