Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika šteta

Strašan udarac za naše susjede: Domaćini su Eura, a glavna im je zvijezda otpala zbog ozljede!

Uprava Leipziga, Szoboszlai i trener reprezentacije Marco Rossi donijeli su odluku zajedno jer veznjakovo stanje nije na razini na kojoj bi bio koristan reprezentaciji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mađarska će na nadolazećem Europskom prvenstvu nastupiti bez svog veznjaka Dominika Szoboszlaija nakon što se on nije oporavio od ozljede.

Sportski časopis Kicker najprije je izvijestio da će Szoboszlai, koji je u studenom prošle godine zabio odlučujući gol protiv Islanda za plasman Mađarske na Euro 2020, preskočiti turnir, a agencija Reuters je vijest potvrdila u utorak.

Dvadesetogodišnji nogometaš je početkom ove godine ozlijedio mišić i od tada nije igrao u svom klubu RB Leipzigu, no prošli mjesec se priključio treninzima s momčadi.

Oni su u najtežoj skupini

Mađarska Europsko prvenstvo započinje 15. lipnja utakmicom protiv branitelja naslova Portugala u skupini F. Osim te dvije reprezentacije u toj skupini su još i svjetski prvaci Francuska i Njemačka.

Uprava Leipziga, Szoboszlai i trener reprezentacije Marco Rossi donijeli su odluku zajedno jer veznjakovo stanje nije na razini na kojoj bi bio koristan reprezentaciji.

Mađarski je izbornik bio objavio popis s imenima 30 igrača na koje računa za Euro i uskoro će objaviti konačan popis s kojeg će uz Szoboszlaija otpasti još dva igrača.

Szoboszlai će se usredotočiti na rehabilitaciju nakon koje bi trebao biti spreman za sezonu Bundeslige 2021./22.

RB Leipzig ga je kupio za 20 milijuna eura (24,44 milijuna dolara) u siječnju iz Salzburga, a prema Transfermarktu sada vrijedi 25 milijuna što ga čini najskupljim mađarskim igračem ikad.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider