Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvatska lošija nego 2018.

Engleski mediji: Hrvati su bili korak iza cijelu utakmicu, teško da ćemo ikad osvetiti onaj bolan poraz

Okus osvete bio je u zraku, ali ova pobjeda neće isprati gorak okus razočaranja s Mundijala, pišu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleska je na startu Eura svladala Hrvatsku 1:0, a njihovi mediji jasno bavili su se uglavnom svojim reprezentativcima, a u redovima Vatrenih ističu uglavnom Luku Modrića.

"Gareth Southgate poslao je na teren momčad koja je mnoge iznenadila, ignorirao je zahtjeve javnosti, ali pogodio je jer je Engleska izgledala sjajno na startu turnira,“ piše u tekstu Daily Maila, koji je jedan pasus posvetio kapetanu hrvatske reprezentacije.

"Luka Modrić se u po primljenu golu počeo spuštati duboko po loptu, a Southgateova veza često nije imala odgovora za njegov ogroman talent. Livaković je uoči utakmice rekao kako je hrvatska veza bolja od engleske i jedan njezin dio je doista bio. Što se Modrić više vraćao po loptu, to su Englezi bili u većoj panici, vezna linija padala je u krilo obrani, koja je pak panično ispucavala i davala loptu Hrvatima te posljedično i Modriću,“ piše u tekstu.

Pobjeda u skupini nije dovoljna

The Guardian tvrdi kako je Engleska zaslužila pobjedu protiv uvjerljivo najopasnijeg suparnika u skupini te spominje kako je ova pobjeda samo djelomično osvetila gorku pilulu koju su Tri lava popili na Mundijalu.

"Okus osvete bio je u zraku, osobito jer se nekoliko engleskih reprezentativaca prisjetilo tog tužnog detalja iz naše sportske povijesti uoči utakmice. Teško da će bilo što ikad osvetiti taj bolan trenutak za našu naciju, a pogotovo ne pobjeda u skupini,“ napisao je autor u svom tekstu pa komentirao Hrvate:

"Je li Hrvatska još toliko dobra kao 2018.? Ne, sudeći po ovoj utakmici. Sedam igrača koji su igrali u polufinalu Mundijala su danas započeli susret. Pitanje pobjednika rješavalo se u veznoj liniji i bilo je najveće pitanje hoće li se engleski vezni red moći nositi s Hrvatima. Jest. I to kako… Hrvati su u baš svakom trenutku utakmice bili korak iza.“

gol expired Sterling zabio za pobjedu pa ostao šokiran pitanjem engleskih novinara: "Pa, valjda jesam..." divider

Skoro savršena utakmica Engleske

Zloglasni The Sun otišao je korak dalje u euforiji i tvrdi kako je ova utakmica bila skoro savršena…

"Pred 21 tisućom navijača na Wembleyju Englezi su odigrali ohrabrujuće, ako ne savršeno, što je sjajna najava za turnir većinu kojeg ćemo igrati pred domaćim navijačima,“ ističe autor teksta, koji se jednom rečenicom dotaknuo Hrvatske:

"Hrvati su sredinom prvog dijela preuzeli kontrolu nad loptom i na trenutke podsjećali na momčad koja je pobijedila Englesku na Mundijalu, ali samo na trenutke.“

gol expired Southgate otkio što je bilo ključno za pobjedu protiv Hrvatske: "Samo smo trebali pritisnuti..." divider

Pobjeda puno značila Southgateu

Sky Sports u svojem izvještaju apostrofira slično:

"Hrvatska se poslije uvodnog pritiska Engleske imala najbolje razdoblje igre u drugoj polovici prvog dijela, međutim iako je imala posjed lopte nije mogla napraviti ništa konkretnije prema naprijed te je s vremenom usporila,“ piše autor pa za kraj ističe koliko je ova pobjeda značila Southgateu.

"Southgate je kraj utakmice dočekao sa stisnutom šakom u zraku i proslavio u zagrljaju svojih kolega.“

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider