Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nahvalio Kelvina Phillipsa

Southgate otkio što je bilo ključno za pobjedu protiv Hrvatske: "Samo smo trebali pritisnuti..."

Engleski izbornik bio je jako zadovoljan pobjedom na startu Eura 2020 protiv Hrvatske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na otvaranju Europskog prvenstva 2020, Engleska je pobijedila Hrvatsku s miinimalnih 1:0, a pogodak vrijedan tri boda zabio je Raheem Sterling u 57. minuti susreta.

Nakon utakmice, pred novinare je izašao izbornik engleske nogometne reprezentacije Gareth Southgate koji nije skrivao zadovoljstvo dobrim otvarenjem Eura 2020.

"Zadovoljan sam što smo navijačima i našoj zemlji osigurali ugodno poslijepodne. Igrači su izvrsno reagirali pod pritiskom. Već od starta utakmice bila je nesnosna vrućina, ali igrali su jako dobro od početka utakmice", rekao je pa dodao kako nije bilo niti malo jednostavno igrati zbog nesnosne vrućine na koju nisu naviknuti.

"Bilo je trenutaka kada je tempo igre pao zbog vrućine, ali kroz veći dio utakmice imali smo kontrolu i nismo Hrvatskoj dozvolili puno prilika. Izgledali smo opasno", rekao je pa se osvrnuo na izvrsnu partiju Kalvina Phillipsa.

gol expired Dalić nakon poraza od Engleske: "Mene ovo ohrabruje, ja sam optimist uoči nastavka Eura" divider

"On je jako podcijenjen igrač. Odigrao je fantastično na startu svoje međunarodne karijere. Bilo je odličan kroz cijelu utakmicu", rekao je izbornik Engleske pa se dotaknuo nastupa Raheema Sterlinga.

"Bio je opasan kroz cijelu utakmicu. Njegov golgeterski niz nam govori da moramo vjerovati u njega, a i mislim da je on bio motiviran kako bi to dokazao", rekao je Southgate pa otkrio što je bilo ključno za pobjedu protiv Hrvatske.

"Ključ pobjede je bio u pritisku na središnji red Hrvatske i u tome smo uspjeli. Ograničili smo njihove razigrivače, a naši braniči nisu imali problema s dugim loptama i jako su dobro čitali igru. 

"Ovo je bila utakmica u kojoj je cijela momčad odigrala jako dobro, ovo je pobjeda cijele momčadi", zaključio je Southgate.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider