Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''oduševljeni smo''

Belgija pred utakmicu s Hrvatskom i Euro dobila veliko pojačanje

Ove nedjelje u Bruxellesu se sastaju Belgija i Hrvatska.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ovom tjednu očekuju nas dvije prijateljske utakmice Vatrenih. Hrvatska prvo dočekuje Armeniju u utorak od 18 sati, a onda u nedjelju u Bruxellesu od 20:45 Belgija dočekuje Hrvatsku. Oba prijenosa gledajte na Novoj TV i gol.hr-u.

Bit će to posljednja i vrlo jako provjera pred ono što nas sve zajedno čeka od 11. lipnja, a to je Europsko prvenstvo 2020.

Belgijci su u nedjelju, dan nakon finala Lige prvaka, doznali lošu vijest. Njihov najbolji nogometaš Kevin de Bruyne zaradio je frakture nosa i jagodične kosti, pa sigurno neće nastupiti protiv Vatrenih, a upitno je koliko će biti spreman za sam Euro.

No zato su dobili pojačanje u stručnom stožeru, gdje se vraća proslavljeni francuski nogometni reprezentativac Thierry Henry (43) kao jedan od pomoćnika izbornika Roberta Martineza, objavio je u nedjelju Belgijski nogometni savez.

Pokušao sam, ali...

Henry je bio Martinezov asistent na Euru prije pet godina u Francuskoj te na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018., na kojemu je Belgija zauzela treće mjesto, prije no što je krenuo u samostalnu trenersku karijeru. No uslijedile su neuspješne epizode u Monacu i Montreal Impactu zbog kojih je posljednjih mjeseci bio bez posla.

"Oduševljeni smo što nam se Thierry može pridružiti na Euru. Njegovo iskustvo s turnirskog natjecanja i znanje vezano za reprezentativni nogomet velika je dodana vrijednost za naš stožer", kazao je Martinez.

"Bit će ovo nastavak nezavršene priče i učinit ćemo sve kako bi ona imala uspješan rezultat", izjavio je Henry.

Belgija će na Euru igrati u skupini B s Rusijom (12. lipnja, Sankt-Peterburg), Danskom (17. lipnja, Kopenhagen) i Finskom (21. lipnja, Sankt-Peterburg).

Hrvati uoči Eura ostali bez baze u Škotskoj

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider