Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
možemo odahnuti

VIDEO UEFA ipak donijela odluku: Hrvatska prošla jako dobro!

Iako je bilo javljeno da je UEFA odgodila svoju odluku o kazni, malo prije 18 sati ipak je objavljena kazna Hrvatskoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

UEFA je odlučila da zbog nereda i sramote koje su kreirali hrvatski huligani za vrijeme utakmice protiv Češke HNS mora platiti 100 tisuća eura kazne i zabraniti prodaju ulaznica osobama koji su evidentirani kao huligani do kraja odigravanja Eura.

To je, blago rečeno, najbolja moguća kazna koja je mogla snaći HNS s obzirom da su Rusi prije nas dobili opomenu pred izbacivanje s Eura. Uz to, novčana kazna nije čak ni potukla rekord koji je HNS dosada morao platiti. Podsjetimo, zbog povika 'Za dom spremni' protiv Izraela i Mađarske kaznila s dvije utakmice bez navijača u kvalifikacijama za SP 2018. i rekordnom novčanom kaznom od 150.000 švicarskih franaka (135.000 eura).

Hrvatska i Rusija nisu jedine reprezentacije koje su pod istragom UEFA-ine Disciplinske komisije. UEFA je pokrenula postupak protiv Mađarske zbog paljenja baklji, bacanja predmeta i tučnjave među navijačima tijekom utakmice protiv Islanda u Marseilleu. Mađarski navijači sukobili su se s policijom, a u izvještajima se navodi i kako je jedan od islandskih igrača pogođen predmetom bačenim s tribine kada je proslavljao vodeći pogodak svoje reprezentacije.

Osim protiv Mađarske, UEFA je pokrenula postupke i protiv Belgije, Portugala, Albanije i Rumunjske.

Raspored, rezultati i tablice

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider