Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Razlozi su razni

UEFA pokrenula postupke protiv Mađarske, Belgije i Portugala

Pored HNS-a, kazne iz Nyona uskoro mogu očekivati još tri nogometna saveza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europski nogometni savez (UEFA) pokrenuo je disciplinski postupak protiv Mađarske, Belgije i Portugala zbog navijačkih nereda tijekom utakmica njihovih reprezentacija u subotu na EURU.

UEFA je pokrenula postupak protiv Mađarske zbog paljenja baklji, bacanja predmeta i tučnjave među navijačima tijekom utakmice protiv Islanda u Marseilleu. Mađarski navijači sukobili su se s policijom, a u izvještajima se navodi i kako je jedan od islandskih igrača pogođen predmetom bačenim s tribine kada je proslavljao vodeći pogodak svoje reprezentacije.

Šestorica Mađara su trenutno u zatvoru i očekuju izlazak pred francuski sud - trojica su optuženi za tučnjavu s organima reda na tribini stadiona Velodrome, a trojica zbog paljenja pirotehnike u gledalištu.

Belgijski je savez zaradio prijavu jer su njegovi navijači paljenjem baklji proslavili 3:0 pobjedu protiv Irske u Bordeauxu, dok je protiv Portugalskog saveza pokrenut postupak jer je nekoliko navijača utrčalo na travnjak po završetku utakmice protiv Austrije u Parizu.

Odluka o kazni Mađarskoj bit će donesena već u utorak, dok još nisu određeni datumi kada će se raspravljati o kaznama Belgiji i Portugalu.

Raspored, rezultati i tablice

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider