Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva gola Lukakua

Belgijanci napokon proigrali i potopili Irce u drugom poluvremenu

Jedan od pritajenih favorita Eura stigao je do prve pobjede.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utakmici 2. kola E skupine Eura u Bordeauxu su nogometaši Belgije slavili protiv Irske s 3:0 (0:0) i ostali u igri za osminu finala Pogotke su za Belgijane postigli Romelu Lukaku (48, 70) i Axel Witsel (61).

Nakon iznenađujućeg poraza od Talijana (0:2) na startu Eura, Belgijanci su se iskupili svojim navijačima uvjerljivom pobjedom.

Od samog početka Belgijanci su krenuli po pobjedu, a ona je došla tek u drugom dijelu, kada su Irci primili sva tri gola. Junak dvoboja bio je Lukaku s dva gola, a preostali je zabio Witsel, a upravo su ta dva igrača bila pod najvećim udarom kritičara nakon poraza od Talijana. Belgijanci, koji mnogi smatraju favoritom za naslov, u 3. kolu igraju sa Šveđanima za prolaz u osminu finala, dok se Irci moraju nadati čudu protiv Italije, koja je s dvije pobjede već prošla dalje. Belgijanci sada imaju tri boda, a Irci i Šveđani po jedan.

U prvom dijelu je Belgija dominirala, ali su se Irci znalački branili, pa je prvih 45 minuta okončano bez golova i skoro bez šansi. No, odmah na početku drugog dijela, u 48. minuti, Belgijanci su poveli pogotkom Romelua Lukakua. De Bruyne je prošao po desnoj strani i pravovremeno pronašao svog napadača Lukakua, koji je s ruba kaznenog prostora naciljao sami desni kut irskih vrata. Irci su krenuli po izjednačenje, ali su ubrzo primili i drugi gol u 61. minuti. Na ubačaj Meuniera opet s desne strane natrčao je Witsel i glavom neobranjivo poslao loptu u mrežu. U 70. minuti Lukaku je postigao drugi gol na utakmici, sve je odradio Hazard, koji je 'servirao' loptu napadaču Evertona kome doista nije bilo teško svladati vratara Randolpha.

Raspored, rezultati i tablice

BELGIJA - IRSKA 3:0

Strijelci: 1:0 Lukaku (48), 2:0 Witsel (61), 3:0 Lukaku (70)

Pred 40.000 gledatelja na Stade de Bordeauxu sudio je Cuneyt Cakir iz Turske.

BELGIJA: Courtois - Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Witsel, Dembélé (Nainggolan, 57) - Carrasco (Mertens, 63), De Bruyne, Hazard - Lukaku (Benteke, 82)

IRSKA: Randolph - Coleman, O'Shea, Clark, Ward - Hendrick , J. McCarthy (McClean, 62), Whelan, Brady - Hoolahan (McGeady, 72)- Long (Keane, 79)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider