Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
malo su pretjerali

Turski igrači čitali GOL.hr prije utakmice: Čačić ih 'bocnuo' u srce!

Nekoliko sati prije okršaja Hrvatske i Turske turski nogometaši čitaju GOL.hr...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Turski novinar Senad Ok, s kojim sam se upoznao u kampu hrvatske reprezentacije u Deauvilleu, dva sata prije utakmice otkrio nam je jednu zanimljivu informaciju.

„Nakon Čačićevih izjava po dolasku hrvatske reprezentacije u Deauville, gdje je rekao da je Hrvatska bolja od Turske i da ne bi uzeo u svoju momčad nijednog turskog igrača, pokazao sam glasnogovorniku turske reprezentacije taj članak s vašeg portala GOL.hr-a, što sam i ja objavio u mojem mediju, a on ga je pokazao izborniku i turskim igračima. Mogu vam reći da je ta izjava silno motivirala turske reprezentativce“, kazao nam je turski novinar koji radi za veliku tursku medijsku grupaciju Milliyet, čiji je portal treći najčitaniji u Europi.

Ivica Medo

Odgovorili smo mu da su Hrvati iskreni ljudi i da je Čačić rekao ono što misli velika većina Hrvata. Međutim, to ne znači da Hrvati, izbornik i hrvatski igrači podcjenjuju tursku momčad, dapače, hrvatski nogometaši nebrojeno su puta istakli koliko cijene turski nogomet i vaše igrače.

„Ne kažem da Hrvati podcjenjuju Tursku, ali Čačićeva izjava ipak je 'pecnula' tursku javnost i posebice igrače. Pa nije vrag da nemamo nijednog igrača za vašu reprezentaciju?“ retorički nas je upitao Senad i vratio se na priču s početka našeg poznanstva koju smo prenijeli putem našeg portala.

U retoričkom „obračunu“ tada smo mu pokušali objasniti zašto Čačić tako razmišlja, no očito Turke još uvijek „peča“ ta izjava .

„Istina, razgovarali smo već o tome, ali ja to ne mogu 'provariti'. Opet sam pogledao formacije i još uvijek mi nije jasno zašto Hrvati u tolikom broju misle da je Hrvatska bolja i favorit u ovoj utakmici? Usporedimo pozicije: Ok, imate boljeg napadača, Mandžukić je nešto bolji od Buraka, Rakitić i Arda su po meni tu negdje, ali ajde neka je Rakitić malo bolji. Modriću svaka čast, on je bolji od svih naših veznjaka, ali ostali... Tko je od ostalih bolji?“ upitao nas je Senad.

Odgovorili smo s onom slavnom Schopenhauerovom: Nitko nikoga u ništa nije uvjerio. Sačekajmo utakmicu pa ćemo svi biti puno pametniji.

benGOLka

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider