Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kovačić željan igre

VIDEO Modrić umirio naciju, Brazil se neće ponoviti: 'Osjećam se zrelije i sigurnije'

Hrvatska nogometna reprezentacija danas je odradila posljednji dan priprema u Rovinju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacija se 10 dana prije utakmice s Turcima na Euru konačno kompletirala. Došao je Realov dvojac Modrić - Kovačić. Naravno bio je veliki medijski interes. Rekao je Luka da su ih suigrači dočekali tortama, priredili su im doček kakav i zaslužuju.

Priznao je naš najbolji igrač da je uglavnom odmarao nakon finala s Atleticom i da će vidjeti danas i sutra na treninzima hoće li uopće zaigrati protiv San Marina.

Pred novinare su došli u dresovima, spremni za zajedničko momčadsko fotografiranje. Luka Modrić i Mateo Kovačić priključeni su momčadi posljednjeg dana priprema u Rovinju. Prije reprezentativnih tema još jednom su se osvrnuli na Realovu 11. titulu prvaka Europe.
''S Atleticom nije moglo drugačije, imali smo na kraju više mirnoće, pravog vratara i otišlo je na našu stranu", kazao je Modrić.

Golmanija

Kovačić je dodao:''Nije bila prelijepa utakmica. Najbitnije je bilo pobijediti. Znao sam da ćemo to dobit na penale jer imamo super golmana.''

Modrić: Moramo ostati skromni

Prije dvije godine u Brazilu Modrić je priznao da je bio pomalo mentalno prazan nakon naporne klupske sezone. Sada je dovoljno iskusan da mu se to ne ponovi.
''Osjećam se zrelije, sigurnije nego prije dvije godine. Osjećam se stvarno dobro psihički i fizički i vjerujem da će se to pokazati na mojim igrama.''

Iako je nakon kvalifikacija znao podvući „moramo minimalno do osmine finala“, Luka uoči Eura nije od velikih najava.
''Moramo ostati skromni, ponizni, ne razbacivati se izjavama i bit će sve, vjerujem, dobro.“ Legendarnih11 Modrić i Kovačić uglavnom su nizali krugove na današnjem treningu. Pitanje je hoće li Modrić zaigrati protiv 200. reprezentacije svijeta San Marina na Rujevici u subotu.
''Vjerojatno ne, ali imamo još dva dana za trening pa ćemo odlučiti.''

Mateo Kovačić je skupio 34 nastupa za Real ove sezone. Brojka utakmica je solidna, ali igrao je četrdesetak minuta po susretu u prosjeku.
''Imam ugovor još pet godina, nisam još pričao s ljudima u klubu. Vidjet ćemo nakon Eura.''

Kovačić je istaknuo još - svjež sam i željan igre. Jedan od najpotentnijih igrača svijeta i jedan od najboljih veliki su zalog Vatrenih za ozbiljne stvari u Francuskoj.

Modrić i Kovačić dočekani pljeskom

Modrić nam je priznao da su ih suigrači u reprezentaciji dočekali pljeskom i tortama. Otkrio nam je da se posljednjih dana odmarao i da će trenirati s nešto lakšim intenzitetom.

Vedran Ćorluka je danas trenirao s momčadi, što znači da je sanirao ozljedu gležnja. Danas je izašla i nova FIFA-ina rang ljestvica, Hrvatska je 27., što je najlošiji plasman u posljednjih 14 godina. Glavni razlog je taj što Hrvatska u prijateljskim utakmicama uglavnom igra protiv lošijih reprezentacija.

Suparnice iz skupine na Euru, Španjolska i Turska, ispred su Hrvatske, dok je Češka nešto lošija, odnosno trideseta.
Reprezentacija u petak od 18.45 trenira na Rujevici u Rijeci.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider