Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Vezni red najjači'

Badelj otkrio na čemu Hrvatska mora najviše raditi uoči Europskog prvenstva

Milan Badelj ističe da je na raspolaganju izborniku Čačiću te da je u službi momčadi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ne zamaram se očekivanjima, na raspolaganju sam izborniku i reprezentaciji ovisno o sustavu i taktici koji se izaberu za svaku utakmicu. Naravno da bih volio igrati, ali ako neću, u službi momčadi sam i tako se i ponašam, kazao je član hrvatske nogometne reprezentacije Milan Badelj uoči pripremne utakmice s Moldavijom u Koprivnici u petak. 

Hrvatski reprezentativac i igrač talijanske Fiorentine Milan Badelj s Vatrenima se priprema u Svetom Martinu na Muri za nadolazeću europsku smotru u Francuskoj. Osvrnuo se stoga na klupsku sezonu iza njega, prokomentirao hrvatsku skupinu na Euru te najavio prvi nastup Hrvatske u Koprivnici.

"Gledano po igračima koji igraju po klubovima kao što su Real Madrid, Barcelona, Inter i drugima, može se reći da je ovo najbolja Hrvatska u veznoj liniji, no i druge pozicije u momčadi su okupirane izuzetno kvalitetnim igračima. Ipak, najviše moramo raditi na zajedništvu, da izgledamo kao prava momčad na terenu i tada ne bi trebalo biti brige i problema. U nogometu je sve moguće, ali to je po meni ono najvažnije što se treba pokazati u svakoj utakmici", nadodao je o Vatrenima.

O svojoj ulozi u reprezentativnim redovima i očekivanjima u istim Badelj je kazao:

"Ne zamaram se očekivanjima, na raspolaganju sam izborniku i reprezentaciji ovisno o sustavu i taktici koji se izaberu za svaku utakmicu. Naravno da bih volio igrati, ali ako neću, u službi momčadi sam i tako se i ponašam."

U skupini na Euru Hrvatsku očekuju Turska, Češka i Španjolska.

"Svaki suparnik zaslužuje poštovanje. Španjolska je nominalno najteža i najveći je protivnik, ali nama je najvažnija prva utakmica u skupini, ona protiv Turske, a zatim druga protiv Češke. To su reprezentacije protiv kojih neće biti lako i koje imaju svoje kvalitete, ali vjerujem u našu snagu i da ćemo pokazati pravo lice, pogotovo u toj prvoj utakmici."

Legendarnih11

Prije odlaska na Euro u Francuskoj Hrvate očekuju i dvije pripremne utakmice, a prva s Moldavijom odigrat će se u Koprivnici gdje će Vatreni gostovati po prvi puta u povijesti.

"Vjerujem da će u Koprivnici biti dobra atmosfera, da će nas doći podržati velik broj ljudi i da će reprezentacija još mnogo puta poslije doći igrati u Koprivnicu", kazao je Badelj, koji je prokomentirao i svoju sezonu u Fiorentini:

"Krenuli smo jako dobro u sezonu te smo cijelu jesen igrali možda i najljepši nogomet u Italiji. Reagirali smo dobro na početku sezone nakon promjene trenera, stvarno nas je bilo lijepo za gledati. Osobno sam se tada dobro osjećao, nakon toga mi se dogodila ozljeda koja me udaljila mjesec dana s terena, između ostalog tu je bilo i drugih igrača koji su imali sitnih ozljeda i momčad je pala u formi te smo zbog toga izgubili borbu za mjesto u Ligi prvaka. Orijentirali smo se potom na Europsku ligu koju smo uhvatili petim mjestom u domaćem prvenstvu. Sezona kao sezona je bila dobra, ali nije bila izvanredna kao što se naziralo na početku."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider