Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
turska pobijedila češku

Čudo u Bordeauxu! Oslabljena Hrvatska srušila europskog prvaka Španjolsku!

Hrvatska reprezentacija pobijedila je Španjolsku i osvojila prvo mjesto u skupini D.

Hrvatska je slavila protiv Španjolske 2:1 u posljednjoj utakmici u grupi D Europskog prvenstva i tako osvojila prvo mjesto. Hrvatska ima sedam bodova, a Španjolska šest, Turska je treća s tri boda, a Češka posljednja s bodom.

Izbornik Ante Čačić iznenadio je sastavom na početku utakmice, te na travnjak poslao petoricu 'novih' igrača, između ostalog i mladog Marka Roga. Unatoč svim silnim izmjenama, neigranju Luke Modrića i Marija Mandžukića, Hrvatska je uspjela preokrenuti rezultat protiv aktualnih europskih prvaka!

Rani pogodak koji nas nije izbacio iz takta

Španjolska je povela golom Alvara Morate u 7. minuti, na 1-1 poravnao je Nikola Kalinić u 45., da bi pobjedu za prvo mjesto Hrvatskoj osigurao Ivan Perišić u 87. Usto je u 72. minuti Danijel Subašić obranio 11-erac Sergiju Ramosu.

Rani pogodak Alvara Morate nije previše poremetio naše reprezentativce koji su nastavili igrati nogomet koji su pokazali u prve dvije utakmice. Špoanjolci su do kraja poluvremena bili bezopasni, dok je Hrvatska preko Ivana Rakitića mogla izjednačiti već u 14. minuti. Njegov lob odsjeo je najprije na gredi, a potom i vratnici prije nego li je lopta izašla van peterca.

Nagrada za dobru i hrabru igru stigla je u 45. minuti kada je Ivan Perišić majstorski okrenuo Juanfrana na lijevoj strani našeg napada, ubacio desnom nogom, a prvi na lopti bio je Kalinić. Napadač Fiorentine u skoku je vanjskim dijelom kopačke poslao loptu pored nemoćnog vratara Davida De Gee.

Golmanija

Nepostojeći jedanaesterac

U 64. minuti nizozemski sudac Kuipers mogao je dosuditi penal za Hrvatsku nakon što je Ramos malo omeo Pjacu u kaznenom prostoru, ali je ostao nijem.

Španjolci nisu prijetili i nisu bili opasni po gol Danijela Subašića sve do nepostojećeg jedanaesterca koji je sviran Šimi Vrsaljku. Nakon ubačene lopte Andresa Inieste napadač Španjolske Aduriz s leđa je gurnuo Vrsaljka, koji je potom ispred sebe lagano pogurao Davida Silvu koji je pak potom pao na travnjak kao pokošen. Sudac Kuipers odmah je pokazao na bijelu točku.

Loptu je pomalo iznenađujuće uzeo Sergio Ramos, a dok se on pripremao za izvođenje jedanaestrca kapetan Darijo Srna šapnuo je nešto Subašiću kojeg je to jako nasmijalo. Navodno je Luka Modrić dobacivao s klupe Srni što da kaže Subašiću gdje će ovaj pucati. Ramos je snažno pucao u desnu Danijelovu stranu, a ovaj je na to bio spreman!

Koliko može ova Hrvatska?

Ukupno glasova:

Čudesni Perišić

U 87. minuti španjolska je imala opasan napad, Aduriz je imao otvoren šut prema golu, no Srna je požrtvovnim startom blokirao njegov pokušaj. I to kako blokirao... Krenula je kontra u kojoj je Kalinić gurnuo loptu za Perišića na lijevom krilu, ovaj se sjurio u šesnaesterac, pucao lijevom nogom i pogodio! Lopta je na putu do gola malčice dirnula nogu Piquea i malo prevarila De Geu.

U posljednjim sekundama Španjolska je zamalo stigla do izjednačenja, no hrvatski blok još je jednom bio pravovremen.

Hrvatska je natjecanje u skupini osvojila prvo mjesto sa sedam bodova, Španjolska je druga sa šest, Turska, koja je sa 2-0 (1-0) u Lensu svladala Češku, je treća s tri boda, dok je Češka ostala posljednja s jednim bodom.

Pobjedu Turskoj koja ju je zadržala u igri za prolazak u osminu finala postigli su Burak Yilmaz u 10. i Ozan Tufan u 65. minuti.

Hrvatska će tako u osmini finala igrati u subotu u 21 sat u Lensu protiv jedne od trećeplasiranih reprezentacija iz skupine B, E ili F. Suparnika ćemo doznati sutra nakon što se odigraju posljednje utakmice u skupinama E i F.

Statistika susreta Hrvatska - Španjolska:

Udarci                     11 10

Udarci u okvir gola  4 3

Prekršaji                  10 11

Udarci s kuta            3 7

Posjed lopte (posto) 41 59

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 2-1

HRVATSKA: Subašić - Srna, Ćorluka, Jedvaj, Vrsaljko - Rog (82. Kovačić), Badelj - Pjaca (92. Čop), Rakitić, Perišić (94. Kramarić) - N. Kalinić.

ŠPANJOLSKA: De Gea - Juanfran, Pique, Ramos, Alba - Fabregas (84. Thiago), Busquets, Iniesta - Silva, Morata (67. Aduriz), Nolito (60. Soriano).

STRIJELCI: 0-1 Morata (7), 1-1 Nikola Kalinić (45), 2-1 Perišić (87).

SUDAC: Bjorn Kuipers (Nizozemska)

STADION: Matmut Atlantique

GLEDATELJA: 40.000

Raspored, rezultati i tablice

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider