Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
turci napokon zaustavljeni

VIDEO Vardy i Kane prekinuli niz Turaka od 13 utakmica bez poraza

Engleska je s 2:1 svladala Tursku u prijateljskom ogledu na stadionu Manchester Cityja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacije Engleske i Turske već su krenule s prijateljskim utakmicama uoči Eura u Francuskoj. Engleska je slavila s 2:1 uz promašeni penal Harryja Kanea.

I dok je hrvatska reprezentacija tek odradila prvi trening u Termama Sveti Martin, naš prvi protivnik u Francuskoj već je odigrao  prvu od čak tri jake prijateljske utakmice. Na Etihadu je stao niz Turske od čak 13 utakmica bez poraza i to zahvaljujući ponajviše Haryju Kaneu i Jamieju Vardyju, strijelcima pogodaka za domaćina.

Dva najbolja engleska napadača najavila su velike stvari na EP-u. Kane je zabio već u 3. minuti nakon asistencije Dele Allija, no usporena snimka pokazala je kako je napadač Tottenhama ipak bio u zaleđu.

Turska je pružila dobar otpor Englezima bez svog najboljeg igrača Arde Turana koji još nije završio sezonu s Barcelonom. Zato je tu bio odlični Hakan Calhanoglu iz Bayer Leverkusena koji je zabio jedini pogodak Turaka na asistenciju Volkana Sena iz Fenerbahčea u 13. minuti.

Na kraju je pobjedu donio Jamie Vardy u 83. minuti nastavivši sjajnu golgetersku formu. U sudačkoj nadoknadi Turci su stigli nadomak izjednačenju, ali je odličan volej Olčaya Sahana sjajnom obranom zaustavio Joe Hart. Tako je momčad Fatiha Terima doživjela prvi poraz u posljednjih 18 mjeseci.

Hrvatska i Turska po rasporedu Eura igraju 12. lipnja na stadionu Park prinčeva u Parizu.

ENGLESKA - TURSKA 2-1 (1-1)

MANCHESTER, stadion Etihad, 44.866 gledatelja. Sudac: Deniz Aytekin (Njemačka)

STRIJELCI: 1-0 Kane (3), 1-1 Čalhanoglu (13), 2-1 Vardy (83)

ENGLESKA: Hart - Walker, Stones, Cahill, Rose - Dier, Wilshere (od 66. Henderson), Alli - Sterling (od 73. Drinkwater), Kane, Vardy.

TURSKA: Babačan - Gonul, Balta, Topal, Erkin (od 70. Koybasi) - Inan, Tufan (od 87. Erdinc) - Čalhanoglu (od 78. Sahan), Ozyakup (od 70. Tekdemir), Sen (od 85. Oztekin) - Tosun
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider