Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi suparnik Hrvatske

Terim otkrio karte za Euro i podigao prašinu: 'Ovo je sramotno'

Turski izbornik Fatih Terim objavio je širi popis igrača za Euro. Na popisu je i Gökhan Töre iz Beşiktaşa koji zbog suspenzije iz kvalifikacija propušta prve dvije utakmice u Francuskoj protiv Hrvatske i Španjolske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Turski izbornik Fatih Terim objavio je širi popis igrača na koje računa na Europskom prvenstvu u Francuskoj koje se igra od 10. lipnja do 10. srpnja. Prvi suparnik Hrvatske u skupini D ima trojicu iznenađujućih igrača na popisu.

Prvi od njih je Emre Mor, mladić koji igra u danskom Nordsjaellandu i koji je dosada upisao samo jedan nastup za reprezentaciju i to do 21 godine. Terim je pozvao i Mevluta Erdinca, napadača koji je imao lošu sezonu u Hannoveru, a potom i na posudbi u Guingampu. On je veliki kandidat da ne dospije na konačni popis.

Najveće iznenađenje na popisu definitivno je Gökhan Töre, koji će, ako se nađe na konačnoj listi putnika, propustiti prve dvije utakmice protiv Hrvatske i Španjolske zbog suspenzije koju je zaradio u posljednjoj utakmici kvalifikacija.

Terim na popis nije stavio niti jednog igrača iz Konyaspora, trećeplasirane momčadi turske lige, što je podiglo prašinu domaće javnosti.

''U drugom dijelu prvenstva smo najuspješnija momčad lige. Čestitam Terimu na sjajnom izboru. Poštujem njegovu odluku, ali ovo je sramotno'', rekao je direktor Konyaspora Aykut Kocaman.

Do 31. svibnja Terim će brojku od 31 igrača sa šireg popisa srezati na 23. Utakmica Hrvatske i Turske prema rasporedu je 12. lipnja s početkom u 15 sati.

Širi popis reprezentacije Turske za Euro:

Vratari: Ali Şaşal Vural (Eskişehirspor), Harun Tekin (Bursaspor), Onur Kıvrak (Trabzonspor), Volkan Babacan (İstanbul Başakşehir)

Braniči: Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Şener Özbayraklı (Fenerbahçe), Ahmet Çalık (Gençlerbirliği), Çağlar Söyüncü (Altınordu), Hakan Balta (Galatasaray), Mehmet Topal (Fenerbahçe), Semih Kaya (Galatasaray), Serdar Aziz (Bursaspor), Caner Erkin (Fenerbahçe), İsmail Köybaşı (Beşiktaş)

Vezni: Emre Mor (Nordsjælland), Gökhan Töre (Beşiktaş), Volkan Şen (Fenerbahçe), Yasin Öztekin (Galatasaray), Hakan Çalhanoğlu (Bayer Leverkusen), Mahmut Tekdemir (İstanbul Başakşehir), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Ozan Tufan (Fenerbahçe), Selçuk İnan (Galatasaray), Alper Potuk (Fenerbahçe), Arda Turan (Barcelona), Olcay Şahan (Beşiktaş)

Napadači: Burak Yılmaz (Beijing Guoan), Cenk Tosun (Beşiktaş), Mevlüt Erdinç (Guingamp), Yunus Mallı (Mainz)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider