Automoto
SPORTOVI
Automoto
Odustao zbog previsoke cijene zemljišta

Trulli htio, ali odustao od gradnje F1 staze pokraj Zagreba

Pilot Toyote Jarno Trulli ponudio je četiri eura po kvadratu za otkup 3 milijuna četvornih metara poljoprivrednog zemljišta u selu Samoborski Otok uz autocestu Zagreb - Ljubljana radi gradnje F1 staze.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sve je počelo prije dvije godine, a sa svime su upoznati i u samoborskom Gradskom poglavarstvu, piše Jutarnji list.

Prema riječima dogradonačelnika Tomislava Mastena, grad je od investitora, odnosno Trullija, tražio i pismo namjere, što su oni naknadno i poslali, te angažirali agenciju za nekretnine i organizirali sastanak s vlasnicima zemljišta. U međuvremenu je promijenjen i urbanistički plan i ta je zona prenamijenjena u zonu za sport i rekreaciju, no investitor se više nije javio nakon što su neki od 200-injak vlasnika konstantno povisivali cijenu. A cijela je priča, kako su objašnjeno, držana u tajnosti upravo kako bi se spriječila pojava mešetara čije bi podizanje cijena moglo ugroziti projekt. Bezuspješno.

'Lokacija im je odgovarala jer je granica u blizini, a buka ne bi nikome smetala. No, na kraju ništa od toga jer su, nažalost, ljudi naveli previsoku cijenu pa je investitor odustao. Prva je cijena bila četiri eura, ali su onda tražili sedam i pol eura. Investitor je pristao, ali su onda tražili 15 eura. Pristali su i na to, pa su onda vlasnici zatražili 25 eura. Investitor je i na to pristao, ali su onda počeli tražiti po 100 eura za kvadrat. Tada je investitor odustao i prokockan je jedan jako dobar projekt', kazala je Jutarnjem Marijana Galic, vlasnika tvrtke nekretninama koju je angažirao Trulli.

'Trullijev plan obuhvaćao je stazu na 400.000 četvornih metara prema uzoru na slične u Italiji, hotel s popratnim sadržajima i male mobilne kuće', dodala je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider