Automoto
SPORTOVI
Automoto
Vozit će uz Buttona

Službeno: Kevin Magnussen mijenja Pereza u McLarenu

Kao što se i očekivalo, momčad McLarena u četvrtak je potvrdila da će za nju sljedeće sezone, osim Jensona Buttona, voziti i 21-godišnji Danac Kevin Magnussen.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U McLarenu nisu bili zadovoljni ovogodišnjim učinkom Sergija Pereza koji je na kraju prošle sezone došao iz Saubera kao zamjena za Lewisa Hamiltona. U srijedu navečer je potvrđeno da Perez napušta momčad, a dan kasnije je objavljeno kako će ga zamijeniti mladi Danac, inače izdanak McLarenove razvojne akademije.

Kevin je sin 40-godišnjeg Jana Magnussena koji je tijekom devedesetih ubilježio nekoliko nastupa u Formuli 1 za McLaren i Stewart, a više je uspjeha imao na 24 sata Le Mansa, utrci na kojoj je nastupio i ove godine. Kevin je ove sezone vozio u seriji Formula Renault 3.5 i postao prvak što mu je bila preporuka za ulazak u Formulu 1.

"Apsolutno sam oduševljen što ću debitirati u Formuli 1 za McLaren. Reći ću jednostavno: ova momčad je najbolja. Bio mi je san voziti za McLaren još otkad sam bio dijete i nije pretjerivanje kad kažem da sam posvetio gotovo svaki dan svoga života tome da postanem vozač McLarena u Formuli 1", istaknuo je Magnussen.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider