Automoto
SPORTOVI
Automoto
Ranije nego inače

Potpuno iznenađenje: Velika promjena u izgledu jednog od najboljih bolida F1

Uoči prvih predsezonskih testiranja momčadi nastavljaju s predstavljanjima bolida za novu sezonu Formule 1.

Red Bullov bolid za 2018. (Foto: redbullracing.redbull.com) (Foto: redbullracing.redbull.com)

Treća momčad (nakon Haasa i Williamsa) koja je predstavila bolid za novu sezonu Formule 1 je Red Bull.

Ekipa austrijskog vlasnika Dietricha Mateschitza učinila je to preko društvenih mreža i vlastite internetske stranice na kojoj je objavila prve fotografije bolida RB14.

"Ove godine smo se odlučili za nešto ranije predstavljanje, a istodobno je odjel dizajna imao optimalnu količinu vremena za dodavanje dobrih stvari u bolid. Sad se možemo baviti s onim sitnicama koje su zapravo jako važne", poručili su iz Red Bulla.

Zadnja godina s Renaultom?

Novi RB14 pokreće Renaultov V6 hibridni motor koji će treću godinu zaredom nositi ime TAG Heuer, a bolidom će upravljati Daniel Ricciardo i Max Verstappen.

Ovo bi mogla biti zadnja godina da Red Bullove bolide pokreću Renaultovi motori s obzirom da je francuski proizvođač najavio raskid dugogodišnjeg ugovora na kraju ove godine.

Atipična boja

Novi bolid je plavo–crne boje u stilu kamuflaže što nije tipično za Red Bull koji je prošle dvije sezone koristio poznatu tamno plavo–crvenu kombinaciju za svoje bolide.

Međutim, iz Red Bulla su naglasili kako je ovo privremena boja liverije, a prave boje otkrit će na predsezonskim testiranjima u Barceloni koja počinju idući ponedjeljak.

U međuvremenu, svoje bolide će predstaviti i Sauber, Renault, Ferrari, Mercedes, McLaren i Toro Rosso.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider