Automoto
SPORTOVI
Automoto
"Što se događa?!"

Ovo je trenutak u kojem se nesretnom Leclercu srušio cijeli svijet

Vrlo malo dijelilo ga je od prve pobjede u Formuli 1, ali na koncu se morao zadovoljiti trećim mjestom.

Leclercov team-radio na VN Bahreina (Screenshot: Formula 1)

Prava sportska tragedija zadesila je ove nedjelje Charlesa Leclerca na Velikoj nagradi Bahreina.

U svojoj drugoj utrci u Ferrariju ovaj 21-godišnji mladić iz Monaca bio je nadomak pobjede, ali mu je u jednom trenutku bolid počeo drastično usporavati.

"Što se događa? Nešto se čudno zbiva s motorom", upitao je Leclerc svog trkaćeg inženjera preko radioveze, točno 10 krugova prije kraja.

Dobio je odgovor da imaju problema s elektronikom, odnosno dovodom struje (kasnije je objavljeno kako se jedan od šest cilindara nije adekvatno punio).

To je značilo da na ravnim dijelovima staze njegov Ferrari postiže brzinu 40-45 km/h sporiju negoli konkurenti i da Leclerc neće izdržati na prvom mjestu iako je u trenutku kad su se pojavili problemi ispred Lewisa Hamiltona imao devet, a ispred Valtterija Bottasa oko 30 sekundi prednosti.

U normalnim okolnostima to je golema prednost i vozač koji je u vodstvu treba samo rutinski odvoziti preostalih nekoliko krugova kako bi ubilježio pobjedu, ali Leclerc je po krugu bio sporiji i do sedam sekundi u odnosu na dvojac iz Mercedesa.

Gorak okus prvog postolja u karijeri

Hamilton ga je prošao za dva kruga, a u trenutku kad ga je prolazio, mahnuo mu je rukom izrazivši poštovanje za vrhunsku utrku koju je dotad odvozio 21-godišnjak iz Monaca.

Uskoro je to učinio i Bottas, a uspio bi i Max Verstappen da na stazu nije poslan sigurnosni automobil dva kruga prije kraja zbog izlijetanja Daniela Ricciarda.

Sreća se tako barem malo osmjehnula Leclercu, ali slaba je to utjeha. Prvo pobjedničko postolje u karijeri neće pamtiti kao utrku u kojoj se plasirao među tri najbolja, već kao utrku u kojoj je uz enormnu količinu nesreće ostao bez pobjede...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider