Automoto
SPORTOVI
Automoto
Strašna serija pehova...

Dvostruka pobjeda Mercedesa u Bahreinu: Potpuna katastrofa za Ferrari!

Iza nas je nevjerojatno uzbudljiva druga utrka sezone Formule 1...

Pobjednik Velike nagrade Bahreina, druge utrke sezone Formule 1, je Lewis Hamilton. On i njegov momčadski kolega Valtteri Bottas su iskoristili niz strašnih pehova koji su na stazi Sakhir pogodili Ferrari i uspjeli ostvariti dvostruku pobjedu, ni krivi ni dužni.

Bila je to nevjerojatno uzbudljiva utrka, koja je obilovala zanimljivostima od samog početka.

Odmah na početku je Sebastian Vettel iskoristio loš start momčadskog kolege Charlesa Leclerca, koji je imao pole-position, i prošao ga već prije prvog zavoja. Nije se Nijemac dugo zadržao u vodstvu jer je 21-godišnjak iz Monaca na stazi ga prošao u izravnom dvoboju i počeo bildati svoju prednost na čelnoj poziciji.

Leclerc je vozio briljantno, bez i najmanje pogreške i kontrolirao tijek utrke. U prolascima kroz boksove nije bilo nikakvih pogrešaka koje bi promijenile poredak na stazi, Leclerc se vratio kao broj 1, a to je i bio sve do posljednjih 10-ak krugova prije kraja.

Prava sportska tragedija

U tim trenucima su se pojavili problemi s elektronikom i bolid je drastično usporio. Jednostavno više nije bilo snage u Leclercovom Ferrariju i Hamilton je za dva kruga od zaostatka od devet sekundi došao do toga da je na stazi pretekao Leclerca.

Nije tu bio kraj agoniji ovog 21-godišnjaka, jer se istopilo i 30-ak sekundi prednosti koje je imao pred Bottasom. Prošao ga je Finac, Leclerc je pao na treće mjesto, a pao bi i na četvrto da zbog izlijetanja Daniela Ricciarda na stazu nije izašao sigurnosni automobil i spriječio daljnja pretjecanja u posljednja dva kruga utrke.

Ovako je uspio završiti treći i po prvi put u karijeri se popeti na pobjedničko postolje, ali definitivno neće po tome pamtiti ovogodišnji Bahrein već po činjenici da je pobjedu, prvu u karijeri, imao u rukama i da je bez nje ostao zahvaljujući pravoj sportskoj tragediji.

Pehovi i za Vettela

Četvrti je na koncu završio Max Verstappen, a peti Sebastian Vettel koji se izvrtio na stazi u trenutku dok se s Hamiltonom borio za drugo mjesto pa je pao u poretku, a nešto kasnije je slomio i prednje krilo svog bolida nakon kontakta s Georgeom Russellom iz Williamsa.

Iduća utrka je Velika nagrada Kine koja će se voziti u nedjelju 14. travnja u Šangaju s početkom u 8:10 po našem vremenu.

REZULTATI:

1. Lewis Hamilton 1:34:21.295
2. Valtteri Bottas + 2.980
3. Charles Leclerc + 6.131
4. Max Verstappen + 6.408
5. Sebastian Vettel + 36.608
6. Lando Norris + 45.754
7. Kimi Raikkonen + 47.470
8. Pierre Gasly + 58.094
9. Alexander Albon + 1:02.697
10. Sergio Perez + 1:03.696
...

POREDAK VOZAČA:
1. Valtteri Bottas (Fin) 44 bodova
2. Lewis Hamilton (VB) 43
3. Max Verstappen (Niz) 27
4. Charles Leclerc (Mon) 26
5. Sebastian Vettel (Njem) 22
6. Kimi Räikkönen (Fin) 10
7. Lando Norris (VB) 8
8. Kevin Magnussen (Dan) 8
9. Nico Hülkenberg (Njem) 6
10. Pierre Gasly (Fra) 4
...

POREDAK KONSTRUKTORA:
1. Mercedes 87 bodova
2. Ferrari 48
3. Red Bull-Honda 31
4. Alfa Romeo Racing-Ferrari 10
5. McLaren-Renault 8
6. Haas-Ferrari 8
7. Renault 6
8. Toro Rosso-Honda 3
9. Racing Point-Mercedes 3
...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider