Automoto
SPORTOVI
Automoto
'Bio je svjestan opasnosti'

Otkriveni detalji snimke sa Schumijeve kamere: Osam metara izvan staze!

Francuska policija potvrdila je na press konferenciji pisanja francuskih i njemačkih medija oko detalja snimke kamere s kacige.

Francuska policija potvrdila je na press konferenciji verziju nesreće kako su je opisali najbliži ljudi Michaela Schumachera – udario je u kamen ispod snijega što ga je bacilo prema naprijed, a potom je pri padu ostao bez skija i udario glavom u novi kamen.

Corinna se napokon oglasila: 'Napustite bolnicu i pustite nas na miru'

Raspodijelio bogatstvo: Schumacher prije tri godine napravio oporuku

Podsjetimo, prije pet je dana otkriveno kako je bivši F1 as imao kameru pričvršćenu na kacigi, ali nije bilo potvrđeno kako je bila uključena.

''Istraga napreduje jako dobro. Proučili smo snimku GoPro kamere s kacige Michaela Schumachera. Izgubio je ravnotežu među kamenjem te pao prema naprijed nakon čega je udario glavom. U trenutku pada nalazio se osam metara izvan staze. Potvrđeni su dokazi koje smo imali'', rekao je istražni tužitelj Patrick Quincy koji vodi slučaj.

Mediji su pisali kako se na snimci vidi da Schumi nije vozio brzo.

''Teren je bio strm, ali ne možemo procijeniti brzinu kojom se spuštao. Nije izgledalo prebrzo, ali brzina nam niti nije toliko važna u ovom slučaju'', rekao je Quincy.

Postoji i priča o navodno neispravnim skijama.

''One su na analizi. Bile su nove, ali je otkriveno jedno oštećenje. Ali to nije uzrok nesreće.''

Je li Schumi bio svjestan opasnosti?

Je li skijalište u Meribelu odgovorno, pitaju se mnogi, no Quincy je istaknuo kako je opasnost bila propisno označena.

''Nakon istrage utvrdit ćemo moguću odgovornost. Da, bilo je i prije sličnih nesreća na skijalištu, ali ne na baš na tom mjestu. Oznake su bile vidljive i tko ih prođe svjestan je opasnosti'', poručio je istražni tužitelj.

Navodno postoji snimka njemačkog turista koji tvrdi kako je slučajno uhvatio trenutak nesreće snimajući suprugu, no tužitelj iz Albertvillea je skeptičan po tom pitanju. Na kraju press konferencije najavio je nastavak istrage te potvrdio kako kaciga nesretnog Schumachera nije bila u jednom komadu.

Zanimljivo, današnja presica nije održana u Grenobleu, gdje u bolnici u stanju kome leži Schumacher, već u 80 km udaljenom Albertvilleu, gradiću koji je 1992. ugostio ZOI.  Brojna medijska karavna tako je nakratko preselila što je sigurno najviše razveselilo suprugu Corinnu koja je jučer zamolila novinare da napuste bolnicu.

Trenutno stanje Schumachera i dalje je kritično. Nalazi se u umjetnoj komi, ali je situacija od jučer ipak bolja, pišu njemački mediji.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider