Automoto
SPORTOVI
Automoto
Samo naprijed, mali!

Očevim stopama: Schumacherov sin oduševio na testiranjima u Ferrariju

Prvi put je sjeo u bolid momčadi s kojom je njegov otac svojedobno dominirao oktanskim cirkusom...

Galerija Rezultati testiranja u Bahreinu (Screenshot: Formula 1)

Nakon što je u nedjelju na stazi Sakhir odvožena Velika nagrada Bahreina, vozači i momčadi ostali su u pustinji na testiranjima svojih ovosezonskih bolida.

Dvije utrke već su prošle (Australija i Bahrein), ali kako to već obično biva, na performansama bolida još će se neko vrijeme raditi kako bi se iz njih izvukao maksimum.

Ova testiranja u Bahreinu popraćena su s posebnom pozornošću jer je Ferrari odlučio dati priliku Micku Schumacheru, sinu legendarnog Michaela Schumachera.

I on je već prvog dana u potpunosti opravdao njihovo povjerenje: pet minuta prije kraja testiranja imao je najbolje vrijeme (1:29.976), ali onda ga je prestigao Max Verstappen te ga nadmašio za pola sekunde.

Ipak, i drugo mjesto izvrstan je rezultat za mladog Schumachera s obzirom na to da je ovog utorka prvi put sjeo u Ferrarijev bolid.

Inače, testiranja su tijekom cijelog dana bila isprekidana kišom koja je natopila stazu Sakhir i vozači su se morali prilagoditi. Kasnije su se uvjeti znatno poboljšali, pa su vozači uspjeli odvoziti i po nekoliko desetaka krugova. Primjerice, aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton na stazi je proveo čak 77 krugova, a zaostao je više od sekunde za drugoplasiranim Schumacherom.

Ne treba od ovog rezultata praviti ikakvu euforiju, ali ne može se poreći da je Mick oduševio sve, i u momčadi Ferrarija, i F1 fanove...

Rezultati testiranja u Bahreinu (Screenshot: Formula 1) Rezultati testiranja u Bahreinu (Screenshot: Formula 1)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider