Automoto
SPORTOVI
Automoto
12 i pol godina nakon tate...

Kakav trenutak za obitelj Schumacher: Pogledajte kako je Michaelov sin debitirao u Formuli 1!

Nakon 12 godina i četiri mjeseca u kokpit bolida Formule 1 ponovno je sjeo član obitelji Schumacher, sin legendarnog Michaela – Mick!

Mick Schumacher izlazi na stazu (Screenshot)

Mick Schumacher, 20-godišnji sin legendarnog sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 Michaela Schumachera, debitirao je u oktanskom cirkusu testnom vožnjom u Ferrarijevu bolidu koji je vozio njegov otac prije čak 12 godina i četiri mjeseca.

Mich Schumacher u utorak je bio probni Ferrarijev vozač bolida SF90 i odradio je to na F1 stazi u Bahreinu, na kojoj je prošlog vikenda održana utrka Svjetskog prvenstva.

Mick se na stazi, na kojoj je prije kiše odradio 33 kruga, susreo s aktualnim vozačima Svjetskog prvenstva poput Maxa Verstappena, Lancea Strolla, Daniela Ricciarda te aktualnog prvaka Lewisa Hamiltona.

Schumacher je zabilježio 8. najbrže vrijeme (od 12 vozača) jutarnjeg testiranja! On je u vremenu od minute 32 sekunde i 552 tisućinke (1.32.552). Najbrži je bio Romain Grosjean, koji je zabilježio vrijeme od minute 30 sekundi u 982 tisućinke, što je svega sekundu i pol brže od sina legendarnog Nijemca.

Mick će u srijedu još jednom izaći na stazu u Bahreinu u bolidu Formule 1, ali u momčadi Alfe Romeo.

Sin sedmerostrukog svjetskog prvaka aktualni je prvak Europe u Formuli 3, a ove je sezone debitirao u Formuli 2, i to upravo minulog vikenda. Zauzeo je osmo mjesto prvog dana i šesto drugog dana. Od početka godine postao je član Ferrarijeve akademije za talentirane vozače i sve upućuje na to da ide očevim stopama.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider