Automoto
SPORTOVI
Automoto
Stanje je ozbiljno

Njemački vozač otkrio hoće li biti štrajka u Formuli 1

Nico Hülkenberg, 26-godišnji njemački vozač Formule 1 iz momčadi Force India-Mercedes, opovrgnuo je izvješća kako su vozači Formule 1 zaprijetili štrajkom zbog neisplaćenih plaća, ali je pozvao na brzo djelovanje kako bi se riješio taj problem…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački Bild tvrdi da se skupini od nekoliko vozača iz manjih momčadi, uključujući i samog Hülkenberga, koj je prošle sezone vozio za Sauber, još uvijek duguju neisplaćene plaće iz prošle godine. Izvijestio je da je Udruga vozača potpisala dokument u kojem je najavila štrajk ukoliko bi takvo stanje i dalje ostalo na snazi.

''Neće biti štrajka, ali neisplaćene plaće ostaju problem za sve vozače. Razgovaramo o problemu neisplaćenih vozača, to je nešto što nije dobro za naš sport. Nikada nismo diskutirali o mogućem štrajku, ali želimo da se to pitanje počne rješavati, da se dogode nekakvi pomaci u tom slučaju'', rekao je Hülkenberg.

Priznao je da se neke momčadi bore s financijskim problemima, pogotovo s obzirom na veliki broj tehničkih promjena u novoj sezoni. Ni sam ne zna kakve bi točno akcije vozači mogli poduzeti.

''Ne znam. Moramo se držati zajedno i vidjeti možemo li doći do kakvog rješenja'', kaže Hülkenberg, koji ove sezone drži treće mjesto u poretku vozača nakon tri održane utrke Svjetskog prvenstva. (TS)

Nastavi čitati

Nastavi čitati