Automoto
SPORTOVI
Automoto
Kiksao na treningu, ali...

Hamilton najavio spektakl za navijače: Očekujte sjajnu utrku!

Promjenjivi vremenski uvjeti učinili su vrlo kaotičnim službeni kvalifikacijski trening uoči Velike nagrade Velike Britanije u Silverstoneu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pole-position je po četvrti put ove sezone izborio Nijemac Nico Rosberg u Mercedesu, dok će njegov prvi pratitelj i momčadski mu kolega Lewis Hamilton startati tek šesti nakon što se prijevremeno prije kraja kvalifikacija povukao u garažu požalivši se da mu je staza skliska.

VN Velike Britanije: Rosbergu pole-position, Hamilton tek šesti

"Definitivno su to bile malo lude kvalifikacije, a promjene vremena sve su otežavale. U prvom krugu na mekim gumama jako je padala kiša u posljednja tri zavoja, pa sam tamo izgubio dosta vremena. Bio sam siguran da je to to. Sjedili smo u boksu i čekali priliku. Činilo se da bismo mogli probati, ali nisam vjerovao da ćemo uspjeti. Ali uspio sam u zadnjem sektoru,u zadnja tri zavoja budući je tada bilo puno suše. Na kraju je uspjelo savršeno i to je sjajno", rekao je Nico Rosberg.

"Naravno da je dobro za prvenstvo da Lewis starta šesti, iako očekujem od njega da se probije brzo. Tada ćemo se ponovo utrkivati i bit će to dobra bitka."

Lewis Hamilton je nakon treninga priznao vlastitu krivicu za povlačenje sa staze uoči posljednjeg kvalifikacijskog kruga u kojem je mogao osjetno poboljšati svoj rezultat.

"Napravio sam pogrešku danas i povukao se iz kruga u trenutku kad sam trebao nastaviti. Bile su to teške kvalifikacije s promjenjivim uvjetima i većinu smo odradili zaista dobro, sve do najvažnijeg dijela. Bila je to moja odluka, loša procjena i to je odlučilo moje kvalifikacije. Žao mi je što sam razočarao navijače danas jer je njihova podrška bila fantastična. Napravit ću što mogu da sutra za njih odvezem sjajnu utrku", izjavio je Hamilton.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider